fbpx Skip to content

Ho’oponopono és világbéke

Ho’oponopono és világbéke
Beszélgetés a kitüntetett béke-aktivista Mabel Katzcal

Ahogy Izraelből hazaértél Los Angelesbe két hónapos körutadról, az új év első napján kaptad a hírt, hogy elnyerted a Közönség Béke Díja 2015 kitüntetést. Mi volt az első gondolatod, amikor megkaptad a hírt?

- Az első gondolatom az volt, „köszönöm”. Elismerést kapni jóleső érzés, én mégis inkább lehetőséget látok benne, hogy a világon jobban jelen lehessünk, és ily módon több ajtót kinyithassunk. Nem tudjuk, mi van az ajtó túloldalán. Megtiszteltetés, bár nem veszem annyira személyre szólónak, köszönöm a közönségnek a támogatást.

A verseny nagyon komoly volt. A békéért folytatott munkát nem tudjuk mértékegységgel mérni vagy azt mondani, hogy elvégeztük. Hogy értékelték és véleményezték a követőid a nevezésedet? Olvastad a sok száz kommentet az interneten?

- Nem, az az igazság, hogy csak néhányat olvastam. Láttam a szavazatokat, azt hiszem, ez mindent elmondott, pedig – gondolom - nem is mindenki kommentelt. El kell mondanom, hogy kaptam egy emailt valakitől, aki azt kérdezte: „Mabel, mi szükséged van erre? Ez annyira az intellektusnak szól”. Azt válaszoltam: „Az én intellektusomnak nincs rá szüksége, csupán azért van rá szükség, hogy még láthatóbbak legyünk, hogy ajtókat nyithassunk meg. Természetes, különféle módokon lehet ezt az egészet értékelni, és ahogy mondtam korábban, sokan nem írtak véleményt. De köszönöm mindenkinek, aki szavazott.
A békéért végzett munkádat egy hawaii lovagrenddel (Order of the Orthodox Knights Hospitaller of St. John – Russian Grand Priory) ismerték el korábban. és béke-nagykövet is vagy. Az új díj szeretettel és boldogsággal töltheti meg a szíved, de ez a munka soha nem ér véget. Hogy érzed magad, amikor a médiumok azt próbálják neked eladni, hogy Párizsban terrorcselekmény történt vagy az argentin államügyész öngyilkos lett. Hogy tudod megőrizni a belső békédet? Hogy tudod megállni, hogy ne reagálj?

- Én személy szerint közvetlenül Istennel beszélek, mindezt átadom neki, mivel tisztában vagyok vele, hogy egyedül nem vagyok és nem is leszek képes megoldani mindazt, ami olyan negatívnak látszik. A megoldás Istennél van. Azt gondolom, hogy ezek a dolgok azért jönnek a felszínre, hogy felébredjünk. A legnagyobb kudarc az lenne, ha nem ébrednénk fel mindattól, ami történik. Nincs kétségem afelől, hogy Istennek mindenre van megoldása. Én elengedek és engedélyt adok neki, amikor ilyen híreket kapok. Természetesen eleinte én is azt mondom, hogy „milyen rettenetes, hogy fordulhat elő ilyesmi…” Vannak dolgok, amik megrémítenek, de azonnal „köszönöm, köszönöm, köszönöm” – így engedjük el és adjuk át Istennek a problémát. Ez újabb lehetőség a Ho’oponoponoval történő tisztításra, törlésre.
Mire megjelenik ez az interjú, már készülsz a dél-amerikai körutadra, ahol a Ho’oponoponot és a Zero Frequency®-t tanítod. Nem kérdezlek arról, hogy jössz-e Magyarországra, mert tudom, hogy a te útjaidat misztikus helyről vezérlik. Ráadásul én már tudom a választ. Tudod, hogy a magyarországi közösséged mindig vár téged.

- Igen. Még mielőtt Dél-Amerikába megyek, Mexikóba utazom, több városba is. Így igaz, nem készítek előzetes terveket egy európai körútról, vagy egy oroszországi és izraeli útról. Meglátjuk, milyen tervei vannak Istennek ezzel kapcsolatban.

Olvashattuk az interneten, hogy Spanyolországban új könyvedet adták ki, Elmélkedéseim a Ho’oponoponoról címmel. Olvashatjuk majd magyarul is?

- Igen, Spanyolországban adták ki, és már fordítjuk angolra és magyarra is, és hála Istennek több más nyelvre is. A könyv válogatás a cikkeimből, amelyek mindenféle témát érintenek, amelyek a mindennapi életünkre hatnak, amelyekkel naponta szembe kell néznünk. Kérem, hogy olvassátok majd el.

Köszönöm a lehetőséget. Magyarország vár Téged!

Móra Klára
www.HooponoponoWay.hu
[email protected]