Skip to content

Ho’oponopono = béke…

Ho'oponopono – Ahol a béke kezdődik

A béke VELEM kezdődik. A világbéke a különbözőségünk tisztelete és elfogadása. A gondolkodás szabadsága és a dolgok különböző módon való érzékelése, határok nélkül. Ezek alapigazságok. Fontos felelősséget vállalni és nem vádolni többé senkit és semmit az életünk kihívásaiért és helyzeteiért, beleértve saját magunkat is!

Ugyanígy, amikor az elfogadást gyakoroljuk, és tartózkodunk a saját nézőpontunk erőltetésétől, amikor olyannak fogadjuk el az embereket, a helyzeteket, a körülményeket és az eseményeket, amilyenek, békében lehetünk, anélkül, hogy számítana, ami a környezetünkben történik. Ha elengedjünk azt a szükségletünket, hogy nekünk legyen igazunk, megvédjük magunkat, miénk legyen az utolsó szó és másokat meg kell győznünk a nézőpontunkról, megtalálhatjuk a megértésen túli békét.

Emlékezz arra, amit Dr. Ihaleakalá Hew Len mondott: “Egy probléma nem probléma, hacsak te nem mondod, hogy az, és a probléma nem probléma, hanem az a probléma, ahogy arra reagálsz.” Valójában minden probléma titkos alkalom, áldás, még ha nem is látszik annak, jelzés arról, hogy valami nagyobb és jobb van az úton.

Mindannyian békében lehetünk, anélkül, hogy számítana, ami a környezetünkben történik, mert ami történik, annak valójában semmi esetre sincs köze ahhoz, ami ebben a pillanatban történik.

Mi táplálja a háborút? A háborúkat a hiedelmek, az ítéletek, a vélemények és az emlékek táplálják. A konfliktusaink ismétlődő emlékek, sok közülük az őseinktől származik. Valakinek meg kell gyújtani a lámpát ahelyett, hogy reagál, belekapaszkodik és ismétel, hogy véget vethessen az állandó konfliktusoknak és háborúknak. Meg kell gyújtanunk a lámpát, először saját magunknak (az önfeláldozás ideje lejárt), de ha egyszer saját magunknak meggyújtottuk, az meggyúlt a családunknak, a rokonaiknak és az őseinknek is. Mindenki számára meggyúlt, mert a fény nem diszkriminál.

A lámpa meggyújtása az egyik tisztító folyamata a Ho’oponopononak (a programok és emlékek törlésére). A nagyon könnyű és hatékony eszközökön keresztül, a Ho´oponopono segít nekünk elengedni és engedélyt adni a Szeretetnek (Istennek), hogy törölje az emlékeket (hiedelmeket, véleményeket, ítéleteket) és meghozza az Inspirációt az életünkbe (a megfelelő gondolatokat, a tökéletes megoldásokat); a legszebb az, hogy mindenki számára működik, mert ami belőlem törlődik, törlődni fog a családomból, a rokonaimból és az őseimből is.

100%-ig felelősek vagyunk a valóságért, amit teremtünk, és az egyetlen értelme az ittlétünknek, hogy hibákat javítsunk ki. A Liliomvirág tisztító eszköz például segít nekünk elengedni és törölni a vérontás emlékét és a rabság gondolatát, helyeit, helyzeteit és hiedelmeit, amelyek ismétlődnek, és minket állandó háborúskodásban tartanak fogva. Az az igazság, hogy csak a saját személyes átváltozásunkon keresztül fogjuk megváltoztatni a Világot és teljes bizonyossággal mondhatom neked, ez A legkönnyebb út.

Most még úgy igyekszünk megoldani és megállítani a háborút, hogy ugyanazokat a programokat használjuk, amelyek azt elsősorban kiváltották. Amikor elengedjük és töröljük a régi programjainkat és őseinkéit is, az eredmény valódi Szabadság lesz. Mi, akik ebben a világban élünk, belső békét kell, hogy teremtsünk, hogy a körülöttünk levő világ is békében legyen.

A belső béke megtalálása az egyetlen út a világbéke megteremtésére. Hiszek a tudatos világban, ahol minden lehetséges. Ha te is hiszel abban, amiben én, együtt teremtjük meg a tudatosságot és a békét világszerte. Itt az ideje, hogy globális szinten összefogjunk a belső béke és a világbéke megteremtéséért.

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/20907/hooponopono-donde-comienza-la-paz/