Skip to content

Ho’oponopono. Állj készen adni!

 Végső soron ha az egónk megvédése mellett kardoskodunk, és arrogánsan viselkedünk, az Univerzum ott mér ránk csapást, ahol az a legfájóbb nekünk. A keresett segítség és a támogatás elnyerésének egyetlen módja, hogy elengedjük az “intelligensnek hisszük magunkat” gondolatát és alázatosabbakká válunk. Észre kell vennünk, hogy az értelmünk semmit nem tud.
Ha úgy érzed, hogy a Világ tartozik neked és az egyetlen jó és derék ember te vagy a Földön, és hogy a többiek kihasználnak téged, és továbbra is áldozatnak érzed magad, továbbra is zárva marad minden ajtó.

Ha úgy adunk másoknak, hogy helyette elvárunk valamit, és az illetők lekötelezettnek és adósnak érzik magukat a mi “nagylelkűségünk” miatt, jobb, ha nem adunk. Soha nem nyerhetjük el a a szeretetet, az elfogadást és a tiszteletet, ha így viselkedünk. Ezek a dolgok soha nem vezetnek jóra. Legyőznek bennünket.

Még mindig a múltban élsz? Rabul ejtettek a tegnap dolgai és személyei? Itt az ideje, hogy elengedd, és kezdj a jelenben élni. Nincs több idő visszanézni és körben járni, és nincs idő megérteni sem. Nincs semmi, amit meg kellene érteni, és ha még azt gondolod, hogy tudod, miért történnek a dolgok, valójában nem tudod, mert azoknak a dolgoknak, amik történnek, általában semmi közük nincsen ahhoz, amit te gondolsz. Minden az ismétlődő emlékek eredménye. Ezeknek az emlékeknek a nagy része más életekből származnak, és igen jelentős százalékban az őseinktől.
Engedd el a többiekről alkotott elvárásaidat, és kezdj el dolgozni magadon és azon, ami lenni szeretnél. Az emberek nem meghallgatnak, hanem figyelnek téged, ezért sokkal többet fogsz nyerni a példamutatással.

Lehet, hogy az élet igazságtalannak tűnik számodra. Azt gondolhatod, hogy az emberek kihasználnak. A többieket hálátlannak és eltévelyedettnek látod. Mindezek a hiedelmek sértődöttség állapotában tartanak és a gőgössé tesznek.

Amikor a legjobbat adjuk magunkból, anélkül, hogy viszonzást várnánk el, békében érezzük magukat saját magunkkal és az Univerzummal. Másrészt, amikor erőlködés nélkül kapunk, anélkül, hogy a legjobbat akarnánk magunkból adni, valami bennünk úgy tudja, hogy azt nem érjük el, nem érdemeljük meg, és megakadályozzuk, hogy örökre el is veszítsük vagy tönkre is tesszük.

Szükségünk van arra, hogy képesnek és érdemesnek érezzük magunkat a siker átérzésre. Ezért van az, hogy általában nem értékeljük azt, ami ingyen van. A valódi áldás azt eredményezi, hogy az igazit adjuk, ami feltétel nélküli és abból a tiszta szándékból ered, hogy a lehető legjobbak legyünk, akik csak lehetünk. Azért kell adnunk, hogy kapjunk. Nincs más. Lehet szó pénzről vagy fizikai, érzelmi vagy spirituális erőfeszítésről, mindig kell valamit adnunk ahhoz, hogy kapjunk. Minden, amit adunk, megsokszorozódva tér vissza.

Ezt a törvényt tapasztaltam, amikor elhatároztam, hogy kivételt teszek a Ho’oponopono tanfolyam árával. Azok az emberek, akik nem fizetnek a tanfolyamért, nem értik ezt. Meglátod, az információ nem belőlem ered. Az Istenségtől származik, és az Istenség mindig megfigyel. Azt kapod, amit adsz. Tőled függ, a bizalmadtól és a te kompromisszumodtól. Minden visszajön, a jó és a rossz. .

Annak átérzésére, hogy valamit nyertél, ki kell lépned a komfortzónádból, akcióba lépni és készen állni arra, hogy fizess azért, hogy kaphass és megőrizhesd azt. Léteznie kell valamiféle cserének. Ki kell mutatnod, hogy becsülöd és értékeled azt, amit keresel. Készen kell állnod váltani és bízni.

Hagyd a játékot. Igen, minden, amiről beszéltünk, játék, amit játszunk. Állj készen a felelősségvállalásra az életedért és a dolgok elkezdenek megváltozni, egyre könnyebbnek bizonyulnak.
Most választhatsz: tudatosabb leszel és elkezded észlelni, amikor játszol, vagy elfecsérled az időt, és arra koncentrálsz, ami nem működik, mint az aggodalom, a megadás, a vádaskodás, a panaszkodás és a gondolkodás. Ehelyett választhatod az elengedést, és annak elősegítését, hogy a dolgok könnyebbek és jobbak legyenek.
Életedben minden lehetőség felülemelkedni a kihívásokon és jobbá, erősebbé válni. Minden áldás, még ha nem is látszik annak.
Tárd ki magad és lépj ki a komfortzónádból. Add magadból a legjobbat. Elvárások nélkül. Engedd el a múltat, a panaszkodást, a haragot és készülj fel az ajándékok elfogadására, amiket az Univerzum számodra készített elő.

Mabel Katz, 2012. április 11.
Forrás: http://www.hooponoponoway.net/23008/hooponopono-estar-dispuesto-dar/