Skip to content

FÉLSZ?

Mondj köszönetet a félelmeidnek, és engedd el őket.

Nem veszed észre, hogy a félelem rabja vagy, mindaddig, amíg el nem hagyod a heverő kényelmét, hogy kipróbálj valami mást, mint amit eddig csináltál; ami azonban kapcsolatos a valódi szenvedélyeddel, és ami gyakran összefügg az életküldetéseddel. Valami olyasmi, ami a hallal történik, amely nem tudja, hogy vízben van, és nem tudja elképzelni, hogy másfajta közegben éljen, mint az óceán vagy a folyók. A különbség az, hogy mi emberek soha nem remélt sikert vagyunk képesek elérni, ha ki merünk lépni a komfortzónánkból.

Legbelül az érez félelmet, aki nem tudja, hogy kicsoda ő, mert nem tudja, hogy a halál nem létezik, hogy nem csupán egy test… Fél, mert azt hiszi, hogy egyedül van, hogy Isten a születésekor megfosztotta a szerencséjétől… Ugyancsak fél az ismeretlentől, az elutasítástól, a kudarctól, az élettől és a haláltól.  Mint köztudott, az energia követi a gondolatot, úgy, ahogy azt elülteted a hiedelmeidbe, amelyek táplálják a bizalmadat, a hitedet az univerzumban és saját magadban. Bizonyos, hogy elegendő impulzust kapsz, hogy a megszokottól eltérő irányba mozdulj… anélkül, hogy félnél tőle.

Csalóka biztonság

Lehetséges, hogy «jól» vagy. Kényelmesen. Nyolc órát dolgozol, szenvedély nélkül, de utána legalább van alkalmad pihenni.   Azt hiszed, hogy ez az élet. Lehetséges, hogy gyermekkorodban, tinédzserként vagy fiatalon volt valami szenvedélyed, valami, amit mindenek előtt szerettél volna csinálni, de most gyakorlatilag elfelejtetted. Biztonságban érzed magad, de nem vagy boldog.

Mindezek ellenére, úgy tűnik, hogy a félelem akkor jön elő, amikor valami újba kezdünk, ugye? Nos, elmondom neked, hogy a félelmek eddig is jelen voltak; ugyanazok, mint amik megbénítottak bennünket. Tehát amikor átgondoljuk, és úgy döntünk, hogy valami újba kezdünk, nem arról van szó, hogy félelmeket teremtünk, hanem azok bújnak elő, amik már eddig is megvoltak. Ne aggódj tehát, ha félsz a bizonytalantól. Valójában örülnöd kellene, mert hála a bátorságodnak, ezeket a félelmeket felismerted, a felszínre kerültek, és most láthatod őket. És ha láthatod őket, akkor képes vagy tenni velük valamit.

Azt kell tenned, hogy együtt élsz a bizonytalantól való félelemmel, ami ennek a világnak a törvénye. Amíg el nem határozod, hogy vállalod az újat, szabadon dönthetsz amellett, hogy megadod magad ennek a félelemnek, de gondolj magadra a halálos ágyadon: vajon elégedett leszel azzal, amit az életeddel csináltál? Látod magad, amint átmész a túloldalra, a teljesség érzésével és bizalommal?

Gondolatok a félelem ellen

Lehetnek olyan gondolataink, amelyek segítenek kiszabadulni a félelemből? Nyilvánvaló, hogy ahelyett, hogy a múltban történtekre folyton ismétlődően arra gondolnánk, amitől szenvedtünk, és a rettenetes jövőre, amik kétségtelenül táplálják a félelmeinket, jobb, ha olyan dolgokra koncentrálunk, amelyek komfortérzetet keltenek és bizalmat nyújtanak nekünk.

Ezt így érhetjük el: a félelmet keltő gondolatainkat és hiedelmeinket konstruktívabbakkal, másokkal helyettesítjük be, amelyek lehetővé teszik, hogy jobban tudjuk kezelni a félelmünket, bár ott van a mélyben, nem lehetséges gyökerestül kitépni, mert a félelem érzelem, energia, és önmagában a gondolat nem elég, hogy kitépjük. Tény, hogy minden gondolatot ellenez egy másik, és biztos, hogy olyan gondolatokat találni, amik igazolják a félelmeidet.

Az az igazság, hogy mindig lesz félelmünk, amíg lesznek gondolataink és hiedelmeink a múltból, hogy elengedjük őket. Így hát tudni kell, hogy a félelem nem probléma. A lényeg az, hogy mit fogsz csinálni, ha félelmet érzel.

Mondj «köszönetet» a félelmeidnek, és engedd el őket

A Ho’oponopono, az az ősi hawaii művészet azt tanítja: a félelmek emlékek, és mint minden emlék esetében, elég azt mondani nekik, «köszönöm», és elengedni őket, ahelyett, hogy ellenállnánk nekik és engednénk, hogy átvegyék az irányítást.

Azt ajánlom, érezd át a félelmet, de ne add át neki az irányítást.  A félelmek elkerülhetetlenek; jelen vannak, megbújnak, és mindig ott lesznek, amikor valami mást akarunk (vagy kell) tenni. Érezd át a félelmeket! Ne félj a félelemtől! Mindenképpen tedd meg azt, amit szerettél volna megtenni.

Mondd ezt nekik: “köszönöm, de köszönöm nem, nem vagyok  vevő” a félelmekre. Engedj el, bízz és szabadítsd fel magad.

Forrás: https://medium.com/@MabelKatz/tienes-miedo-95f7a3e1cde1