Skip to content

Félelem elengedése

Ho'oponopono – Félelem elengedése

Valóságunkban benne vannak a programjaink, emlékeink, hiedelmeink, ragaszkodásaink, érzelmeink és elvárásaink. Ezeket magunkkal hoztuk az évek során. Vakok és süketek voltunk millió éveken át. Teljesen el vagyunk kábítva, miközben a szeretetet, a megbecsülést és az elfogadást téves helyen keressük, téves emberektől várjuk. Keressük a sikert, a hatalmat és az anyagi dolgokat, azt gondolván, hogy ezek “boldoggá tesznek” bennünket. Megpróbáljuk megváltoztatni az embereket, mert azt gondoljuk, hogy ha ők változnak, boldogok leszünk. Folyton figyelmen kívül hagyjuk a képességeinket, mert azt gondoljuk, hogy a boldogságunk más személyektől vagy külső körülményektől függ.

“Állítsák meg a Földet, ki akarok szállni!” Nem érzed néha, hogy ezt akarod kiáltani? Nos tehát a dal közepénél tartunk, így addig kell táncolnunk, amíg véget nem ér. Csak akkor változtathatjuk meg a táncot és annak befejezését, ha elengedünk. Ideje felébredni, és olyannak látni a dolgokat, amilyenek valójában. Le kell mondanunk arról, hogy hamis valóságunk ellenőrizzen bennünket. Ismerem a döbbenetet, milyen elengedni mindazt, amiről azt gondoltuk, valóságos. Amikor elengedjük az ismertet és átöleljük az ismeretlent – elkerülhetetlen félelemmel jár.

Az a szép, amikor megtanuljuk a Ho’oponopono folyamatát, hogy minden, amit keresel, amit a lényed óhajt, az ismeretlenben lakozik. Természetes, hogy félelmet fogsz érezni, amikor elengeded a valóságot, mivel azt már ismered, de ezt mindenképp meg kell tenned. Tudd, hogy ha készen állsz segítséget kérni, a segítség ott lesz számodra. Mindössze annyit kell tenned, hogy kérsz. Hiszen szabad választásod van. Az Univerzum nem tud közbeavatkozni, ha nem folyamodsz a segítségéért. Amikor a Ho’oponoponot gyakorlod, lényegében segítséget kérsz. 100 %-os felelősséget vállalsz a valóságodért, és engedélyt adsz Istennek, hogy kézen fogjon, vezéreljen és oltalmazzon. Nem vagy egyedül. Kérj és kapni fogsz.

Légy résen és figyeld meg a félelmet. Tudd, hogy nem te vagy ez a félelem. Fölötte állsz. Ha ezt teszed, a félelem feloldódik és eltűnik. Olyan gyorsan, ahogy a félelem elmegy, az inspiráció megérkezik, és te visszatérsz a Paradicsomba, akár egy másodperc alatt! És amikor a kétség emléke ismét megjelenik vagy feltűnik a félelem, folytasd az elengedést, percről percre. Amikor jelentkezik a félelem, tegyél meg egy szívességet nekem: Lélegezz. Félelem feltűnésekor az első, amit teszünk, hogy abbahagyjuk a lélegzést. Ez a kis lépés sok lehetőséget kínál neked az elengedésre.

Gondolj csak bele, megvan a lehetőséged, hogy az univerzumot ugyanúgy lásd, mint Isten: félelem nélkül. Olyan ez, mint látni kezdeni, akár egy újszülött. Újabb lehetőség az újrakezdéshez. A boldogság, amit keresel, ott van minden “köszönöm” és “szeretlek” mögött. Mondogasd ezeket a félelmednek, kétségednek, véleményeidnek és ítéleteidnek, mielőtt elengeded őket. Adj hálát a félelemnek minden alkalommal, amikor megjelenik, amiért lehetőséget ad neked az elengedésre. Olyan ez, mint az óracsörgés: ideje felébredni, valamit másképp csinálni vagy talán itt a pillanat elmozdulni, cselekedni. A félelem olyasvalami, amit elménkben teremtünk meg és hiedelmünk ugyanott ad erőt neki. Amint ez az igazság tudatossá válik bennünk, elillan a félelem is.

Forrás: Mabel Katz, 2010. szeptember 30.
http://www.hooponoponoway.net/11334/hooponopono-soltar-el-temor/