Skip to content

Emlék minden!

Emlékeink törlése Ho'oponoponoval

Az elengedés olyasvalami, amire szükségünk van a spirituális fejlődéshez, ugyanakkor félelmetes is lehet ez a folyamat. Sokan félnek az elengedéstől.

Nyugodj meg! Először is: RENGETEG tisztítandó és törlendő emléked van. Másodszor: az olyan emlékek törlése, amelyek nem működnek, több ajtót nyit meg előtted és jobb lehetőségeket hoz el számodra; új embereket, több segítséget és több olyan személyt, akikkel együtt tisztíthatsz!

Hála Istennek, nem te vagy az, aki eldönti, hogy mely emlékek törlődnek. Az egyetlen dolgod engedélyt adni. Ha egyszer elhatározod, hogy 100%-os felelősséget fogsz vállalni, az a részed, amely többet tud, az a részed, amely téged megteremtett és mindenki másnál jobban ismer – néhányan Istennek hívjuk – tudni fogja, hogy mely emlékeid elengedésére állsz készen.

Miért nem tudjuk egyszerre elengedni az összes emlékünket? Nos, ez nem olyan egyszerű. Fontos tudnunk, hogy testünk ugyancsak emlékekből áll és ha Isten minden emlékünket eltávolítaná, azt a testünk nem bírná ki. Mesterem, Dr. Ihaleakalá Hew Len azt mondja, hogy ha ez megtörténne, testünk olyanná válna, mint a mazsola.

Tehát látod, milyen csodálatos mindez? Nem is kell tudnod, mit engedsz el. Az a részünk, amely tökéletes, pontosan tudja, hogy mire állunk készen, és mely emlékeinket törli ki.

Igen, minden az “emlékekről” szól. Amikor valami történik az életedben, az csupán egy emlék ismétlődése. Gondolhatod azt, hogy a körülmények azt jelentik, spirituálisan dolgozol valamin és egy bizonyos személyhez kapcsolódóan tisztítasz, vagy a kormányon, a lakáson, a pénzen, de valójában soha nem tudod, mit tisztítasz. Csak Isten tudja.

Akarnom kell? Éreznem kell? Engedd meg, hogy kérdezzek tőled valamit. Amikor lenyomod a számítógép billentyűjét, azt akarattal teszed? Amikor azt megteszed, “érezned” kell, hogy törölsz? Sőt, mosolyogsz vagy részvétet érzel, amikor azt megteszed? Nem, nem kell akarnod vagy érezned, nem is kell megértened. Próbáltad valaha megérteni, hogyan töltődik le egy program a számítógépedre?

A Ho´oponoponoban mindig azt mondjuk neked, “kérlek, Csak tedd meg, Csak mondd”. Vállalj 100%-os felelősséget azokért az emlékekért és programokért, amelyek életedbe vonzzák a dolgokat és utána engedd el őket!

Készen kell állnunk bízni és szívünkben tudni, hogy minden alkalommal, amikor elvégezzük a magunk feladatát (engedélyt adunk, elengedünk), Isten garantáltan megteszi a magáét.

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/blog/2010/09/30/borrando-nuestras-memorias-con-hooponopono/