fbpx Skip to content

El Occidental

 Mabel Katz küldetése, hogy bennünket boldog emberekké változtasson

2012.10.05.

A buneos aires-i származású írónő, Mabel Katz Mexióban vendégeskedik, ahol olyan technikákat oszt meg, amelyeket évek óta alkalmaz a saját magánéletében, nevezetesen egy hawaii módszert, amely az élet jobbítását szolgálja. A Ho’oponoponoról van szó, amely boldog emberekké tesz bennünket, bármi „rossz” történjen is velünk. Erről nyilatkozott nekünk szerkesztőségünkben tett látogatása alkalmával.

"A Ho'oponopono technikája abból áll, hogy mindent hagy áramolni; a múlt dolgait hagyd hátra, és haladj előre. Nincs benne semmi újdonság, egyszerűen csak emberek vagyunk, időnként leragadunk személyeknél vagy helyzeteknél, amelyek nem a mi részeink, és amelyek egy sor olyan dologhoz vezetnek el, melyek frusztrációt váltanak ki. Ezért fontos, hogy ezen a tanfolyamon részt vegyenek” – mondja.

Mabel elmagyarázza, hogy „a problémák nem számítanak; ami számít, az a forma, ahogyan látjuk őket. A szépség felismerésének és a Ho’oponopono egyszerűségének fontossága életbevágó, miután olyan eszközöket kínál az ilyen emlékek törlésére és inspirációkkal való helyettesítésére, amelyek tökéletes életet hoznak el számunkra”. Kezdésként Katz bemutatja könyvét, A legkönnyebb utat, amelyben saját identitásának és annak a szabadságnak újrafelfedezését meséli el, amelyet életének minden területén megtalált, e technikát alkalmazva.

Kiemeli, hogy ennek a terápiának az alapja a „hibát kijavítani” vagy „helyesen cselekedni”. Hogy erről beszélgessünk, Mabel a Crowne Plaza de la colonia Nápoles címen jövő vasárnap 12 órakor tart elődasát.

"Az életet könnyűnek tervezték, és ha nehéz, az azért van, mert nehézzé tesszük. Igen a problémákat mi hozzuk létre, és fel is hagyhatunk ezzel. Ha egyszer megtanuljuk, hogy tegyük ezt, követhetjük a megérzéseinket és az inspirációinkat, hogy elkezdhessünk minden jót kapni. Mi magunk vagyunk a saját akadályaink, itt az ideje, hogy változtassunk és minden napról napra egyre jobb legyen, mivel minden belülről jön” – tette hozzá.