Skip to content

Boldog nők

A nő szerepe rendkívül fontos, mivel ő a család, a közösség és a világ alappillére. A nagy változást nekünk magunknak kell előidéznünk. Ez a mi felelősségünk. A férfi és a világ attól függ, hogy mi felébredjünk, felfedezzük, hogy kik vagyunk és visszanyerjük eredeti képességünket.

Szeretném tisztázni, hogy nem a feminizmusról beszélek, nem is a stílusról. Arról a kötelességünkről beszélek, ami nekünk nőknek adatott, amely végül oda vezet, hogy minden nő felébred, felfedezi az ő valódi lényét és azt a képességét, ami nekünk emberi lényeknek sajátja; ezzel megváltoztatjuk az életünket, anélkül, hogy bármitől vagy bárkitől függenénk magunkon kívül. Ez segít boldog közösséget formálnunk, ahol mindenki azt csinálja, amit szeret, mindenki boldog és békére talál.

Az önfeláldozás ideje letelt, meg kell tanulnunk magunkat az első helyre tenni. Fontos, hogy azt tegyük, ami számunkra működik, mert ha nekünk nem működik, akkor senkinek nem fog.
Nem adhatunk olyasmit, amink nincsen. Először is meg kell szeretnünk magunkat, hogy szeretetet adhassunk. Csak ha saját magunkat szeretjük, akkor szerethetünk másokat.
Gyermekeink nem hallgatnak meg minket, hanem megfigyelnek. Példakép vagyunk a számukra. Fontos megmutatnunk nekik, hogy mindenkinek meg kell tanulnia azt csinálni, ami neki működik, és hogy ez nem egoizmus.

Észre kell vennünk, hogy nem mutathatunk gyengeséget, sem megalázottságot. Ugyancsak nem közvetíthetjük azt, hogy nem léphetünk ki egy hibás kapcsolatból, mert nem tudjuk magunkat anyagilag függetlenként fenntartani vagy mert ez a sorsunk.

Példaképe és alappillére vagyunk a családunknak. Ha mi jól vagyunk, mindenki jól lesz. Nem fordítva. A többiekkel való előzékenység vagy a mások előtérbe helyezése nem működik.
Ami fontos, az az, hogy mi gondoljunk saját magunkra és nem az, hogy mások gondoljanak ránk.
Hogy vége legyen a gazdasági válságnak, nekünk, nőknek kell boldognak lennünk, mert a boldog nők boldog gyermekeket teremtenek és a boldog gyermekek boldog üzleteket hoznak létre.

Mabel Katz
Forrás: http://www.hooponoponoway.net/21759/mujeres/