Skip to content

A Ho’oponopono A Titok

Megosztok veletek egy cikket, amit 2008-ban írtam, és még mindig aktuális és sok mindenre rávilágít..

“A Titok” csak egy része "A titok"-nak

A Ho’oponopono túlmutat ‘A TItko’-n. Ezt Joe Vitale, A Titok egyik szerzője mondta 2007-ben, Texasban, a Dr. Ihaleakala Hew Len által tartott tanfolyamon.

A Ho’oponopono “A titok”
Úgy döntöttem, megírom ’A legkönnyebb út’ című könyvemet, mert tudtam, hogy titkot fedeztem fel, amit nem tarthatok magamban. Amikor kislány voltam, a családtagjaim nem mondták el nekem a titkaikat, mert tudták, hogy szaladok és világgá kürtölöm. Most, amióta felfedeztem a titkot, futok mindenfelé, hogy mindenkinek elmondjam, akinek csak lehet. Úgy vélem, A titok valójában az a hihetetlen erő, ami mindannyiunkban megvan az életünk megváltoztatására, anélkül, hogy bármitől vagy bárkitől függenénk saját magunkon kívül.

A hawaii sámán, Dr. Ihaleakala Hew Len tanítványaként töltöttem az utóbbi 10 évet. Ennek az időnek a nagy részében azt gondoltam, hogy nem könnyű 100%-os felelősséget vállalnom, ahogy azt a Ho’oponopono megköveteli. Mégis kitartottam. Idővel megértettem, hogy a 100%-os felelősségvállalás a legkönnyebb út. Gondolj csak bele. Ha mi teremtünk egy helyzetet, meg is tudjuk azt változtatni!

Tudom, hogy az emberek kipróbálnak néhány ötletet, amit A Titokban megosztanak, mint a pozitív gondolkodás, és kétségbe vannak esve, ha nem valósul meg az elvárt eredmény, az emberek úgy érzik, hogy bennük van valami rossz, vagy elveszítik a reményt. Úgy vélem, ez azért van, mert A Titok a ’teljes’ Titoknak csak egy részét mutatja be, és azt is leegyszerűsítve. Ahogy azt Joe Vitale mondja, a Ho’oponopono valójában túlmutat ezeken a gondolatokon, és én nagyon szeretném, hogy ezt tudd. Lejjebb idézek néhány részletet A Titokból, azzal a céllal, hogy a vonzás törvényének nehézségeit tisztázzam, ahogy azt az említett könyv kifejti.

A Titok azt mondja, hogy:

Az elme képes bármit kinyilvánítani, amit el tud képzelni.
Ez mesésen hangzik, csakhogy az elménk hátterében, a tudatalattiban ismétlődően lejátszódó sokmillió gondolatnak nem vagyunk tudatában. Sajnálatos módon ezeket a gondolatokat nem tudjuk irányítani, mert nem is tudunk róluk. Miközben elképzelünk, vizualizálunk, valójában a gondolataink 2%-át „irányítjuk”, a maradék 98% ismétlődik a háttérben, és valószínűleg aláássa a pozitív fókuszt, amire a tudatos teremtéssel törekszünk. Ez az, ami reményvesztettséget hozhat, amikor nem értjük, hogy a dolgok miért nem úgy mennek, ahogy mi reméltük.

A gondolataink összessége vagyunk. Természetesen! De ismétlem, mely gondolatainké?
A 2%-nak, aminek tudatában vagyunk, vagy a maradék 98%-nak, amelyek a tudatalattinkban vannak? Gondolhatjuk azt, hogy irányítunk egy helyzetet, hacsak nem adjuk át magunkat és adunk engedélyt annak a részünknek, amely tudja, hogy mi a tökéletes és a megfelelő nekünk, és azt hozza el nekünk. Teljes egészében a tudatalatti gondolataink által leszünk irányítva, amit a Ho’oponopono emlékeknek vagy régi programoknak nevez. Beleértve azt is, amikor azt hisszük, hogy a helyzet mentális kifejeződésének folyamata működik, mert könnyen szert tettünk valamire, amit elképzeltünk vagy vizualizáltunk, valójában ez csupán a valóság manipulálása; ha nem megfelelő a számunkra, olyan gyorsan el is tűnik, mint ahogy megjelent. Bizonyos, hogy az erőnk határtalan. Teremtők vagyunk, és a gondolatainkkal teremtünk. Nagyon fontos ezt tudnunk. Mégis ugyanilyen fontos tudni azt, hogy nem tudjuk teljes egészében, kik vagyunk. Valójában nem tudunk mindent, amit gondolunk, és ami még rosszabb, nem tudjuk, hogy nem tudjuk.

Mindent, ami az életünkbe érkezik (a jó és a rossz), mi teremtettünk meg, mi vonzottuk be.

Egyetértek azzal, hogy ELKERÜLHETETLEN 100%-os felelősséget vállalnunk. Nincs semmi rajtunk túl. Csak mi létezünk és a gondolataink. Ha azt akarjuk, hogy valami változzon, nekünk kell változnunk.

Minden emberi lényre ugyanazok az erők és törvények hatnak. Ugyanazt az erőt használjuk és ugyanazt az oxigént lélegezzük be.
Ezzel a kijelentéssel teljes mértékben egyetértek. Nem számít, hogy valakinek van-e pénze vagy nincs, van-e szakmája vagy nincs. Mégis azt hiszem, hogy az a törvény, amely mindannyiunkra hatással van, az az, hogy 100%-os felelősséget kell vállalnunk és tudnunk kell, hogy minden a mi választásainktól függ. Mindig választunk, és választanunk kell, ha szeretnénk, hogy átadjuk magunkat és engedjük, hogy az univerzum (Isten) elhozza, ami nekünk tökéletes, vagy folytatjuk abban a hitben, hogy tudunk mindent és képesek vagyunk mindent egyedül megoldani.

Ne mondj le a vágyaidról. Tegyél meg mindent, ami szükséges, hogy azt érezd, a vágyaid már megvalósultak.
Ez a kijelentés önmagában eredménye annak a gondolatnak, hogy mi mindent tudunk. Mivel azt hisszük, hogy tudunk, hajlamosak vagyunk utasításokat adni. Megmondjuk ISTENNEK, hogy mit akarunk, hogy és mikor akarjuk. Úgy bánunk Istennel, mintha egy portás lenne.

Honnan tudhatjuk, mi a megfelelő és tökéletes nekünk? Az az igazság, hogy csak engedélyt kell adnunk Istennek, és utána lehetővé tenni neki, hogy elvégezze a munkáját. Megígérem, hogy meg fogtok lepődni az eredményeken.
Tedd meg, ami szükséges, hogy azt érezd, a vágyaid már megvalósultak. Miközben valaki minden erőfeszítést megtesz, hogy a dolgokat tudatos szinten érezze és javítsa (erőltetve, manipulálva), a tudatalatti másik részünkben van. A tudatalattinkhoz szeretettel kell viszonyulnunk, meg kell kérnünk, hogy adjon át. Ez a valódi jelentése annak az alaptételnek, hogy „Szeresd az ellenségeidet”.

A boldogság a legrövidebb út ahhoz, hogy a leggyorsabban érkezz oda, ahova szeretnél.
Azt szoktam mondani a fiaimnak: „Az a dolgotok, hogy boldogok legyetek”. Észrevettétek, hogy amikor boldogok vagyunk, jó dolgok „történnek” és csodálatos módon „eljönnek hozzánk”? Ez úgy lehetséges, hogy amikor boldogok vagyunk, általában nem gondolkozunk, és nem aggódunk. A léleknek ebben az állapotában nyitottak és rugalmasak vagyunk. Így nem vagyunk többé akadályok a saját utunkon, és lehetővé tesszük, hogy elérkezzen hozzánk az, ami megfelelő és tökéletes a számunkra.

Ha jól érzed magad, jó dolgokat vonzol be. Ha rosszul érzed magad, rossz dolgokat vonzol be.
Felfedeztem, hogy időnként érezhetem magam jól, és ugyanakkor nem tudom miért, de nem vonzok be jó dolgokat az életembe. Azt hiszem, ez a milliónyi tudatalatti gondolat miatt van, ami a fejemben ismétlődik, vagy azért, mert olyat kérek, amit nem tartok „jónak”, de valójában nem megfelelő a számomra.

Továbbiak a Ho’oponoponoról
A Ho’oponopono a szeretet arca. “Tartsd oda a másik arcod”.

A Ho’oponopono kérés. “Kopogj, és az ajtó kinyílik”.

A Ho’oponopono azt jelenti, gyermekekké válunk. “Gyermekké kell válnunk, hogy bebocsátást nyerjünk a Mennyek országába”.

A Ho’oponopono átadás és engedély Istennek, hogy cselekedjen. “Aminek ellenállsz, az fogva tart”.

A Ho’oponopono engedélyadás. “Kérj, és kapni fogsz”.

A Ho’oponopono annyi, mint szeretni az ellenségeinket. “Köszönet minden emlékemnek és régi programomnak”.

Te vagy az egyetlen, aki meg tudja változtatni az életét. Mindig igazad van. Ha azt mondod, képes vagy rá, képes vagy, ha azt mondod, nem vagy képes, akkor nem vagy az.

Az univerzum mindig meghallgat. Kérj és kapni fogsz. Isten csak arra vár, hogy megtedd az első lépést.

Forrás: https://hooponopono-espanol.com/ho-oponopono-es-el-secreto/