Skip to content

A hiedelmek nem a valóság

Nem fogsz tudni felülemelkedni a jelenlegi hiedelmeiden, ha ragaszkodsz hozzájuk. Az első és alapvető tényező az, hogy felismered, mennyire korlátoznak téged a jelenlegi hiedelmeid, és kész vagy elengedni őket.

Ahhoz, hogy megismerhesd a valóságot, ami szavakkal le nem írható tapasztalat, mindent el kell engedned, amit tudsz: a megszerzett ismereteket, a tanult dolgokat, a hiedelmeidet és az érzékelésedet. 

Az egóval ugyanígy, amely a tudás hiedelmén vagy az emlékeken alapul. El kell engedned a programjaidat, ami mindaz az ismeret, amit tanultál. Amint elengedsz, azonnal rájössz, hogy a szíved valóban tudja az igazságot. Ennek semmi köze nincsen a neveléshez vagy a tanuláshoz. Ez természetes és velünk született bölcsesség, amit nem tudsz megmagyarázni, sem megszerezni az iskolában. Inspiráció, ami az Univerzumból (vagy Istentől) érkezik.

Lehetséges, hogy nagy jelentőséget tulajdonítasz annak, amit tanultál, de biztos vagy-e abban, hogy ez összefügg a valósággal?    Sokszor az, amit tanítanak nekünk, inkább a kulturális értékről szól, mint a dolgok hiteles működéséről.

Másrészt, gondolj azokra a módozatokra, amelyekkel befolyásolnak minket, a család, a politikusok, a hirdetések, a társadalom által általában. Végül is, tudod, miért vagyunk vevők ezekre a hiedelmekre? Kényelemből… Talán nem vagyok boldog és nem vagyok békében, de kényelmes vagyok, ismert környezetben vagyok, a komfortzónámon belül, az automata pilótám villogás nélkül engedelmeskedik.

Ezért van például az, hogy olyan sokan olyan munkát végeznek vagy olyan párral élnek, akit nem szeretnek, és nem tesznek semmit a változásért. Máskor pedig meg vannak róla győződve, hogy versenyeznünk kell másokkal, és stresszben élnek. A legtöbben azt hiszik, hogy ami történik, az kívül van: valaki más a bűnös.

Ez oda vezet, hogy a hiedelmek duplán hatnak: egyrészt a körülmények előtt, amit létrehoznak, sajátos módon kiváltva belőled a reakciót, ami nem feltétlenül kedvező a te érdekeidnek, sem a belső békédnek, vagy az érzelmi jólétednek. Másrészt határozott befolyást gyakorolnak arra az időpontra, amikor bizonyos körülmények vagy személyek megjelennek az életedben

Ne harcolj a hiedelmeiddel

Mit kell tennünk tehát, hogy ne legyünk többé «vevők» a korlátozó hiedelmeinkre, hanem ellenkezőleg, higgyünk magunkban. Tudnunk kell, hogy minden, amire valóban szükségünk van, az megvan bennünk. Nos, ha a bal agyfélteke felől próbálunk ehhez közelíteni, ami téves helyszín, így nem fog sikerülni.

És ha nem távolítjuk a tudatalatti hiedelmeink visszautasító jellegét,  akkor nem leszünk képesek rendezni a megerősítéseken és vizualizáción alapuló új hiedelmeket, lévén hogy nem olyasmihez kell folyamodnunk, ami kevésbé logikus,  de működik. Amikor tehát a korlátozó hangok beszélnek, emlékeztetnek téged a hiedelmeidre, és hogy mi van jól vagy rosszul, mondd nekik: “köszönöm, de el vagyok foglalva, más fontosabb dolgom van.”

Csinál ezt olyan egyszerűen, hogy el se lehessen képzelni, hogy harcolsz a saját gondolataiddal. Nincs háború. Vedd észre, hogy aminek ellenállsz, az fogva tart. Ne kritizáld magad tehát, amikor felfedezed, hogy megint «rosszul» gondolkozol.   Egyszerűen állítsd le, és mondd a varázsszót: “köszönöm.” Mutasd meg a gondolataidnak a szeretet arcát. Ne beszélj tovább a monitorhoz. A “köszönöm” a töröl billentyű a számítógépeden.    Valójában törölheted ezeket a hiedelmeket, és másfajta dolgokat vonzhatsz be.

Kérlek, ezt az üzenetet helyezd el a szívedben: nem azért jöttél ide, hogy szenvedj, nem is azért, hogy ne legyen meg mindened, ami szükséges, abban a pillanatban, amikor szükséged van rá, hanem azért, hogy boldog legyél. Világos, hogy ehhez el kell engedned azokat az emlékeket, amik visszatartanak. Nos, mondd mindig azt, hogy «köszönöm», és mindig térj vissza a jelenbe. Ne hagyd, hogy az emlékeid vagy a gondolataid a múltba vigyenek, vagy amiatt aggódj, hogy hogy fogod ezt megcsinálni (a jövő). Engedd, hogy Isten, az Univerzum vezéreljen!

Gyakorold az elkülönülést

Nem fogsz tudni felülemelkedni a jelenlegi hiedelmeiden, ha nem engeded el őket. Az első és legfontosabb tényező, hogy észreveszed, hogy korlátoznak téged a jelenlegi hiedelmeid, és készen állsz elengedni őket. Ez félelemmel tölthet el, mert bizonytalanságot eredményez; nem tudod, hogy fognak működni neked az új hiedelmek. Összezavarodsz és az irányításon kívül esel.

Tudnod kell, hogy a bölcsesség és az igazság a bizonytalanban létezik. Hasztalan mindig mindenről bizonyosságot szerezni. A korábbi meghatározottság börtön volt neked, a bizonytalanság bölcsességében pedig a múlttól és az ismerttől való felszabadulás lakozik. Engedd el ezeket a hiedelmeket. Nyisd ki az elméd és szabadítsd fel magad.

Forrás: https://medium.com/@MabelKatz/las-creencias-no-son-la-verdad-1f479c88244f