Skip to content

A béke és a nők

Ho’oponopono – A béke és a nők

Jó ideje mondom, hogy a béke a nőktől jön.

Emlékszel a maracaiboi, venezuelai történetemre? Azt mondtam az arab hallgatóimnak, hogy kérem őket, adjanak nekem lehetőséget, hogy beszélhessek arab nőkkel. Segítségemre voltak, összehívtak egy csoportnyi nőt és utána meghívtak, hogy megoszthassam velük az üzenetemet.

Az az ember, aki az összejövetelt megszervezte, zsidó volt. Ebben a pillanatban csak úgy néztek rám, mint aki úgy gondolkozik, ahogy ők és ugyanazt keresi. Mindannyian békét akarunk.
Azt mondtam nekik: “Ha jól belegondolnak, a gyermekeink azok, akiket a legjobban szeretünk, akik megfizetik a háborúink árát”. “Továbbra is lejátsszuk az emlékeinket, tovább harcolunk az őseinkért és azt tesszük, hogy a gyermekeink miattuk haljanak meg”.

Az elmék háborúkat kreálnak. Az elmék nem tudják, hogy teremtsenek békét. Az értelem azt hiszi, hogy többet tud, az értelem tovább játssza az őseink emlékeit. A közel-keleti harag és gyűlölet nem a mi lányaink és fiaink, hanem az értelmünk és az újra játszódó emlékeink között van.

Nem tudjuk megoldani a Közel-Kelet problémáit ugyanolyan gondolkodással, mint amit akkor használunk, amikor megteremtjük őket.

Izraelben azon túl, hogy számos olyan zsidókból és palesztínokból álló csoportot fedeztem fel, akik iskolákban, művészetekben stb. együtt dolgoznak, sok olyan is van, amelyeket nők alakítottak. Ez reménnyel tölt el, mert megint csak annak a próbája, hogy nincs különbség, és ha elengedjük az emlékeinket, hiedelmeinket és értékítéleteinket, azt engedjük el, amit különbözőnek tartunk.

Engedd meg, hogy megosszak egy hihetetlen történetet. Batgal, az egyik segítőnk és jóbarátunk Izraelben, egy e-mailt küldött nekem, azzal, hogy Los Ángelesben van. Tudod, mekkora Los Ángeles? Amikor elolvastam az üzenetét, azt gondoltam, hogy biztosan nagyon messze van, nem tudunk találkozni. De meglepődtem, amikor tájékoztatott, hogy azon a településen szállt meg, ahol lakom.
Nos, tudod, hogy Los Ángeles nagyon nagy, a forgalom miatt órákra lehetünk egymástól ugyanabban a városban. Tudod, hogy érkezett meg Batgal a házamba? Biciklivel. Csak 15 perc volt. Ezen a városon lehetetlen autóval átjutni! Ez volt az első egybeesés a los angelesi útja alatt.

Ezután Batgal egy olyan eseményről számolt be nekem, amin a los angelesi tartózkodása alatt vett részt. A Mujeres de Corazón Valiente (a Bátor Szívű Nők) rendezvénye volt, amit azért szerveztek, hogy a palesztín és a zsidó nők összegyűljenek, mert ugyanazt az inspirációt kapták a nőkkel együtt dolgozni, mint amit évek óta én is csinálok, és ezt valósították meg!

Emlékszel, meséltem, hogy Béke Kampányt szervezek és számomra világos volt, hogy ez olyan dolog, amit én magam egyedül nem tudok véghez vinni…

Azon a napon, amikor Tel Avivba érkeztem, Laurie, a Mujeres de Corazón Valiente szervezettől felhívott és azt mondta: “Találkoznod kell Tamarával.”

Moszkvából küldtem egy e-mailt Tamarának, amiben leírtam, hogy Tel Avivba jövök és szeretnék vele találkozni. Azonnal válaszolt nekem. Az első napon, amikor Izraelben voltam, írt és kérdezte, ebédelhetünk-e együtt, de nekem már programom volt Yaellal, a szervezőmmel. Azt javasoltam, találkozzunk később egy kávéra. Benne volt.

Yael értem jött a hotelba, mindketten úgy döntöttünk, hogy a tengerparton ebédelünk, de Yael az egyik irányba indult el, én pedig a másik irányt javasoltam. Amikor megérkeztünk az étterembe, le akartunk ülni az egyik asztalnál, de utána úgy döntöttünk, hogy egy másikhoz ülünk a szalon végében. Elkezdtünk beszélgetni, rendeltünk és folytattuk a beszélgetést. A mellettünk levő asztalnál ülő nő hirtelen odajött és ezt mondta: Mabel vagy? Kitaláltátok: Tamara volt az!

Hány lehetőség szervezés nélkül, végül egymás melletti asztalhoz ülünk le, ugyanabban az étteremben a tel avivi tengerparton? Isten rendezte így, vagy nem?
Tamara részt vett a Ho’oponopono tanfolyamaimon és nagyon kellemes perceket töltöttünk együtt Izraelben, mialatt más nőkkel és érdekes csoportokkal ismerkedtünk meg. Biztosítottam őt, hogy összehozom olyan emberekkel, akiket ismerek és segítségükre lehetnek az ottani NAGY missziójukban.

Így készült az interjú Tamarával Tel Avivban. Ebben jobban elmagyarázza, mint én, hogy min dolgozik és mit szervez a Mujeres de Corazón Valiente a Közel-Keleten. És az ÓRIÁSI!

Forrás: http://pazinteriorespazmundial.com/hooponopono-paz-y-mujeres/