Skip to content

100%-os felelősséget vállalni – A Béke VELED kezdődik

 100%-os felelősséget vállalni – a Béke VELED kezdődik

Mindig azt várjuk, hogy a dolgok megoldódnak, hogy rajtunk kívül megváltoznak. Valójában amikor BÉKÉBEN vagyunk, minden és mindenki megváltozik.

Minden és mindenki emlék. Miközben zavarodottságot, félelmet és aggodalmat élünk át, tisztíthatjuk ezeket az emlékeket. Elengedhetjük őket, tudva, hogy csak emlékek játszódnak le…
Amikor 100%-os felelősséget vállalsz, ismét megtalálod a mentális békét.

Amint elengeded mindazt, ami nem részed, hogy te jobban tudod, azzal, hogy önmagad vagy, megtalálod ezt a békét. Amikor felébredsz, tudatosabb vagy. Előítéletek nélkül tudsz megfigyelni. Amikor megtapasztalod a valóságot, teljesen más tapasztalataid lesznek.

Amint elkezded a tisztítást és elengeded mindazt, ami nem részed, másképp fogod megbecsülni az életet. Többet fogsz megfigyelni, tökéletesen más módon. Észreveszed a fákat, a lehulló leveleket és a tengert, mintha azelőtt soha nem láttad volna őket. Rájössz, hogy egész idő alatt vak voltál.

Még nagyobb békét találsz, amikor képes vagy megfigyelni, ahelyett, hogy engeded sodródni magad és reagálsz. Amikor elengeded az emlékeket, ugyanúgy fogsz látni, mint Isten, és meglesz a bátorságod nem reagálni véleményekkel és értékítéletekkel, ahányszor történik valami.

Ha ölni, bűncselekményt elkövetni és másokat megbántani lenne szükséges ahhoz az értelmedben, hogy békében légy, tudd, ez nem az emberi természet része. Ezek a cselekmények csak lejátszódó emlékek és az emberek nem kerülhetik el, hogy az emlékeikkel összhangban viselkedjenek.

Amikor valaki olyat tesz, ami neked nem tetszik, tudatosnak kell lenned, képes lenni megfigyelni és tudni, hogy ebben a pillanatban nem tudnak magukról. Csak lejátszódó emlékek. Ha 100%-os felelősséget vállalsz, hogy a másik egyszerűen része az emlékeidnek és készen állsz tisztítani azokat, ami leválik rólad, leválik róluk is.

Problémáink legnagyobb része elődeinktől származik, és a legnagyobb része annak, ami most történik a világban, csak emlék. A világ az emlékekből származó információk alapján van irányítva.

Képzeld el, mi történne a világban, ha az emberek felhagynának az áldozati szereppel, a mások okolásával és az igazukba vetett hitükkel. Ez egyszerűen része a tudatlanságnak, zsibbadtságnak, a kik vagyunk fel nem ismerésének.

Képzeld el, mi történne, ha mindenki 100%-os felelősséget vállalna.

És amíg itt vagy, regisztrálj a hírlevelünkre, és ha igényled, elküldjük neked A legkönnyebb út című könyv A pénz című fejezetét.
Mabel Katz

A könyvet magyarul itt veheted meg: http://www.hooponoponoway.net/25207/legkonnyebb-ut-magyar-verzio/

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/blog/2010/03/22/tomar-100-de-responsabilidad-la-paz-comienza-contigo/