Skip to content

“Wellness hétvége” Mabel Katz társaságában

Hetedik alkalommal tartottál Ho'oponopono tanfolyamot Magyarországon, ráadásként a nemrég megjelent új könyved bemutatója is ezen a hétvégén volt. Aki nem tudta, hogy itt tartózkodsz, az is érezhette, hogy valami különleges van a levegőben: novemberi tavasz, gigantikus szivárványok a város felett, csodálatos égi jelenségek, színek, felhők. Az azóta eltel időszakban a legnagyobb közösségi oldalon eddig soha nem tapasztalt sokaság csatlakozott a Ho’oponopono közösséghez, és – ha hinni lehet az ő saját statisztikáinak – a közösség egy heti elérési mutatója/fő a magyar lakosság egytizedére terjed ki.
Ezúttal milyennek érezted a fogadtatást?

- Igen, én is nagyon másképp éreztem most magam. A hallgatók sokkal nyitottabbak, sokkal mosolygósabbak és spontánabbak voltak. A tanfolyamokon jóval több kérdés hangzott el a magyar résztvevőktől. A korábbi években ha feltettem egy kérdést, senki nem emelte fel a kezét. Szóval most nagyon más energiák voltak jelen. Én személy szerint nagyon jól éreztem magam Budapesten, és nagy különbségeket tapasztaltam. Hála a Magyarország fölötti égboltnak, amely valamilyen módon ezt megjelenítette. Köszönöm, köszönöm Istennek.

A könyvbemutató telt házzal zajlott, a dedikáláshoz hosszú sor kígyózott. Az Elmélkedéseim a Ho'oponoponoról már a harmadik, magyarul nyomtatásban megjelent könyved. Sok ezer könyvet aláírtál már - éreztél-e mégis valami különlegeset a szívedben?

- Most nyílt először alkalom arra, hogy a tanfolyamokon kívül is találkozzak az olvasóimmal. Az emberek kedvessége, nyitottsága, tanulni akarása, a béke és a boldogság keresése, amire mindannyian annyira vágyunk, Magyarországon ezúttal kézzel fogható volt. Nagyon meghatódtam, mert mindig ez történik velem, amikor újra és úja megtapasztalom, hogy mennyire működik a Ho’oponopono. Oldott hangulatú és szép este volt, hálás vagyok érte.
A hétvégi tanfolyamodon rengetegen voltak. Korábban azt nyilatkoztad, hogy a magyarok csöndesek, komolyak, de táncolni azért mindannyian szoktak. Ezúttal milyennek tűnt a hallgatóid aktivitása?
- Határozottan más volt. Táncra perdültek, volt egy interaktív ölelés-gyakorlatunk is, kérdeztek, meséltek. Sokan megosztották az eddigi tapasztalataikat azok közül, akik nem először, hanem ismétlőként vettek részt a tanfolyamokon. Élvezettel hallgattam, ahogy elmondták a többieknek, hogy segítette az életüket a Ho'oponopono.

Budapesten hagyományosan sok gyermek van a tréningjeiden. Egyre több és egyre fiatalabb korosztály tűnik fel a tanfolyamaidon. Láttunk egészen pici babákat és óvodás korúakat is. A legkisebbeknek mit tudsz nyújtani?

- Azt hiszem, ők azok, akik sokat nyújtanak nekem. Sok szeretetet adnak, amire mindannyiunkak szüksége van, és amit valóban meg kell tanulnunk tőlük. Ugyancsak példával szolgálnak arra, hogy milyen kevéstől is boldog lehet az ember, azt hiszem, érezték a szeretetet, érezték a békét, amit a tanfolyamok alatt belélegezhettek. Ebben van a lényeg, amiért érdemes a tanfolyamokra eljönni, az újraprogramozásért, a magunk emlékeztetéséért, ami manapság különösen fontos.

Miközben járod a világot, Budapestről Moszkvába tartasz, a közösségi oldalakon lassan félmillió követőt számolsz. Egyre rohamosabban terjed a Ho'oponopono, egyre többen keresik a béke útját. Győzöd energiával? Hogy látod a közeljövőt?

- Energiát onnan veszek, ahonnan csak tudok. Hálát adok Istennek, aki energiával lát el, mert előfordul, hogy fogalmam sincs, honnan merítem. De ha egyszer elindulok otthonról, a dolgok elkezdenek áramolni, és én hagyom magam az áramlattal sodorni, amennyire csak tudom. A közeljövőről nem tudok nyilatkozni. Megtanultam a jelenben élni, és ezért rendkívül hálás vagyok, mert ez békével tölt el. Nem tervezni, nem tudni, mi fog történni, ez a nyitottság számomra alapvető. Ez az, ami tökéletes nyugalmat nyújt nekem. Észre kell vennünk, hogy minden, amink van, az a jelen. Ha lecsendesítjük magunkat és elengedünk, vezérelve vagyunk, és ez a vezérlés megfelelő és tökéletes. Valóban ez a legkönnyebb út. Azt ajánlom, hogy próbáljátok ki.

Köszönöm a lehetőséget.

- Én is nagyon köszönöm.

Móra Klára
www.HooponoponoWay.hu