Skip to content

Sajtó

Mabel Katz – A világutazó békenagykövet

Mabel Katz a közismert előadó - aki “A legkönnyebb út” elnevezésű programjával járja a világot, mint békenagykövet - emberek tömegeinek nyújt segítséget, hogy megtalálják az útjukat, a belső békéjüket, a szeretethez vezető ösvényeket. De arról ritkán hallani, hogy fárasztó világjárása alatt ő mivel tölti fel a lelkét.
tovább...


Sajtóközlemény 2017. szeptember

Az inspirációs előadó, író és békenagykövet Mabel Katz szeptemberben kezdi meg következő, két hónapos világ körüli turnéját, melynek során kilenc országba viszi el a békeről, szeretetről, reményről és sikerről szóló üzenetét.
Los Angeles, 2017. szeptember
tovább...


Már nem söpörhetjük a szőnyeg alá

Ismét volt szerencsém házigazdaként részt venni Mabel Katz hétvégi budapesti Ho’oponopono szemináriumán, majd két hét múlva kísérni őt madridi útjára, ahol több, mint 400 fős hallgatóság töltötte meg a termet. Így, a közelében – talán ahogy ő tanult a mestere, Dr. Ihaleakalá Hew Lentől –, az oldalán sokszorosát tanultam az életről, az elengedésről, a Ho’oponoponoról, és jutottam közelebb sok lépéssel önmagamhoz is.
tovább...


KÖSZÖNÖM, SZERETLEK

Az életben a legegyszerűbb dolgok mindig a legnagyszerűbbek! Ezt egy nagyon fontos tapasztalásnak tartom!

Miért kell, hogy mindig minden bonyolult legyen? Túlgondoljuk a dolgokat, sokat latolgatunk, és ráadásul mindig mindenki véleménye fontosabb, sokszor komoly erőfeszítésbe telik, hogy a saját belső hangunkra tudjunk figyelni. És ha már felismertük, hogy egy-egy gondolat vagy helyzet már nem kellene, hogy az életünk része legyen, nagyon nagy kihívás elengedni. Ismerős ez Nektek is?
tovább...


Ho'oponopono - Beszélgetés Mabel Katzcal

Sok helyen ír a békéről és a szeretetről. Mit gondol, a béke generálja a szeretetet, vagy a szeretetnek köszönhetően fog bekövetkezni a béke?

- Úgy gondolom, hogy alapvetően a békéről szoktam többet beszélni, és ennek kapcsán a feltétel nélküli szeretetről. Ha megtalálod a belső békédet, azáltal jobban tudod szeretni magadat, és ennek köszönhetően másokat is. Ugyanis ez az egész azzal kezdődik, hogy saját magadat kell szeretned. Amíg ez nincs meg, addig nem tudsz másokhoz szeretettel fordulni, és csak ők is nehezen tudnak hozzád. Éppen ezért a legfontosabb, hogy a béke meglegyen, utána már jön minden más magától: a szeretet, a pénz, a boldogság. Ha boldog vagy, akkor szeretni is jobban tudsz, tehát ezek a dolgok mind-mind összefüggésben vannak.
tovább...


Mabel Katz inspirációi

ÉLET Magazin, 2016. március
Avagy hogy formálja át a gondolkodásunk a Ho’oponopono

Miután megjöttél Miamiból és hamarosan New Yorkba utazol, hogy megtartsd a következő Ho’oponopono előadásodat, talán akad egy kis időd, hogy beszélgessünk néhány olyan dologról, amik jelen vannak a mindennapi életünkben és gyakran törjük rajtuk a fejünket… habár tudjuk, hogy nem kellene.
Tudom, hogy inspirációból válaszolsz, így számunkra olyan fontos dolgokat közvetítesz, amelyek mindannyiunk javát szolgálják.
tovább...


"Wellness hétvége" Mabel Katz társaságában

ÉLET magazin, 2015. december
Hetedik alkalommal tartottál Ho'oponopono tanfolyamot Magyarországon, ráadásként a nemrég megjelent új könyved bemutatója is ezen a hétvégén volt. Aki nem tudta, hogy itt tartózkodsz, az is érezhette, hogy valami különleges van a levegőben: novemberi tavasz, gigantikus szivárványok a város felett, csodálatos égi jelenségek, színek, felhők. Az azóta eltel időszakban a legnagyobb közösségi oldalon eddig soha nem tapasztalt sokaság csatlakozott a Ho’oponopono közösséghez, és – ha hinni lehet az ő saját statisztikáinak – a közösség egy heti elérési mutatója/fő a magyar lakosság egytizedére terjed ki.
Ezúttal milyennek érezted a fogadtatást?
tovább...


A béke velem kezdődik

Feeling Magazin, 2015. december
– Igazából nem is tudtam, hogy ez a hetedik látogatásom nálatok, Klára emlékeztetett rá, amikor beszélgettünk az alkalmakról, ám előfordulhat, hogy a tudatosságot mellőzve, mégis ennek köszönhető, hogy ilyen különlegesen boldognak érzem most magam. A hetes szám valóban különleges és a hawaiiak számára igen nagy jelentőséggel bír, hiszen az Istennel való egységet jelenti.
tovább...


Itt az ideje, hogy beszéljünk róla…

ÉLET Magazin 2015. szeptember
Már az is különleges, ahogy ez a könyv megszületett. Ez az első spanyolul megjelent könyvem, amit egy könyvkiadó publikált. A korábbi angol és spanyol nyelvű könyveimet én magam adtam ki. Nagyon elégedett vagyok az Editorial Sirio kiadó munkájával. Ők állították össze a válogatást a több év alatt írt cikkeimből. Mindenféle témát érintünk, a párkapcsolatot, a pénzt, a békét – ez nagyon fontos, és sok mindent tisztázunk a Ho’oponoponoval kapcsolatban.

Hálás vagyok ezért a lehetőségért, és nagyon örülök, hogy a könyv fogadtatása Magyarországon is nagyszerű. Köszönet Móra Klárának, hogy ezt a lehetővé tette.
A Ho’oponopono az egész világon emeli a rezgést, ezt mindenhol érezzük. Egyre többen küldenek visszajelzéseket csodálatos és „hihetetlen” tapasztalataikról. Hogy éled meg Te az új dimenziót? Azt hiszem, már készen állunk arra, hogy erről is beszéljünk, és az olvasóink nem fognak elszaladni emiatt.
tovább...


Life.hu - Mabel Katz: „A fájdalom elkerülhetetlen, de a szenvedés választás kérdése"

A Ho'oponopono világhírű tanítója ismét Magyarországra látogat, ennek kapcsán pedig kifaggattuk őt, hogy párkapcsolati problámákban és stresszes helyzetekben hogyan használjuk ezt a hawaii technikát.
Mabellel tavaly találkoztam először, akkor személyes, az életemben felmerülő kérdésekről faggattam. Idén azonban ő következett, most az érdekelt, ő hogyan használja a Ho'oponoponot a saját problémái kapcsán.
tovább...


Hálára tanítani a gyermekeket a Ho'oponoponon keresztül

A Ho’oponopono ősi hawaii problémamegoldó technika, amiről az utóbbi időben sokat hallani. Dr. Hew Len az egyike azoknak, akik a technikát megosztották, akárcsak az ő tanítványa, A legkönnyebb út című könyv szerzője, Mabel Katz is.

Néhány hónapja beszélt nekem egy barátnőm a Ho’oponoponoról, és ahogy több információt kerestem róla, rátaláltam Mabel Katz egy videójára, ami a gyermekeink neveléséről szól, valamint egy cikkre, A gyermekek Ho’oponopono leckéi címmel, ami ezzel az életfilozófiával és sok gondolatával számomra nagyon érdekesnek bizonyult, mert többségünknek az a célja, hogy boldog gyermekeket neveljünk, ugyanakkor sokszor nem tudjuk, hogy csináljuk ezt.
tovább...


Fel lehet nőni a legkönnyebb úton

Mabel Katzot új gyermektanfolyamáról kérdeztem
ÉLET Magazin, 2015. április

- Mindig meglepsz minket valami újdonsággal. Ezúttal azt láttuk a közösségi oldalaidon, hogy Mexikóban megtartottad az első gyermekeknek szóló Ho’oponopono tanfolyamot. A budapesti tanfolyamaidon mindig részt vesznek gyerekek is, még ismétlők is. Azt hiszem, ez a téma érdekli a követőinket.
tovább...


Ho'oponopono és világbéke

Beszélgetés a kitüntetett béke-aktivista Mabel Katzcal
ÉLET Magazin, 2015. február

Ahogy Izraelből hazaértél Los Angelesbe két hónapos körutadról, az új év első napján kaptad a hírt, hogy elnyerted a Közönség Béke Díja 2015 kitüntetést. Mi volt az első gondolatod, amikor megkaptad a hírt?
- Az első gondolatom az volt, „köszönöm”. Elismerést kapni jóleső érzés, én mégis inkább lehetőséget látok benne, hogy a világon jobban jelen lehessünk, és ily módon több ajtót kinyithassunk. Nem tudjuk, mi van az ajtó túloldalán. Megtiszteltetés, bár nem veszem annyira személyre szólónak, köszönöm a közönségnek a támogatást.


A megoldás... life.hu

A megoldás egyszerű, annyit kell mondani: szeretlek! Mabel Katznál jártunk
Gedeon Beatrix interjúja

A Life.hu újságírója a ho'oponopono világhírű tanítójával beszélgetett és kért tanácsot az életében felmerülő problémákra. Mert jöhet betegség, öregség, szorongás, az elengedésre vagy a megbékélésre való képtelenség egyaránt.

Ahogy a Life.hu is megírta, a ho’oponopono egy ősi hawaii problémamegoldó technikát jelöl. A módszer rendkívül egyszerű és a segítségével te is rendbe hozhatod a saját életed. Amikor leültem Mabellel beszélgetni, úgy éreztem, akkor lesz igazán élő és hiteles a beszélgetés, ha valós problémákat vázolva kérem a tanácsát egy-egy megrekedt élethelyzetemre, illetve egy sokakat érintő problémára vonatkozóan. Úgy éreztem, ahhoz, hogy igazán közel hozzam az olvasókhoz ezt a fantasztikus "módszert", a hétköznapi helyzetekre kell irányítani a figyelmet.


A boldogság útja: töröld a múltat - Íme a Ho’oponopono

Life.hu
2014. november

A Ho’oponoponót sokan talán valamiféle varázsigének vélik, pedig ez a néhány ficánkoló kedvű betű egy ősi hawaii problémamegoldó technikát jelöl. A módszer rendkívül egyszerű és segítségével te is rendbe hozhatod a saját életed. A Life.hu Mabel Katzcal, a Ho'oponopono világhírű tanítójával beszélgetett novemberi magyarországi látogatása okán, hogy bemutathassa a módszert.
tovább...


A HO’OPONOPONOVAL a legkönnyebb megélni a változásokat

ÉLET Magazin
2014. november - december

Az egyik videódban említed – talán a „30 nap az elméd kinyitására” sorozatban -, hogy galaxisok háborúja zajlik. Minden változik. Változik a Ho’oponopono is?
- A Ho’oponopono sokat változott azóta, hogy 1997-ben megismertem. A galaxisok háborúja azt jelenti, hogy mindarról, ami körülöttünk történik, fogalmunk sincs. Nem vagyunk tudatában annak, ami valójában zajlik. Fontos tudnunk, hogy ezeknek a dolgoknak a nagy része hatással van ránk. Ezért olyan fontos gyakorolnunk a Ho’oponoponot megállás nélkül. Amiatt, amit látunk, és amiatt, amit nem látunk, aminek nem vagyunk tudatában.


Beszéljünk a Zero Frequency®-ről

ÉLET Magazin
2014. augusztus-szeptember

Zero Frequency® vagy Zéró Frekvencia az, ahol az igazi varázslat történik. Tudjuk, hogy amikor a Ho’oponopono eszközeit (Köszönöm, Szeretlek) használjuk, Zéróra érkezünk. Hogy tudunk Zérón maradni? Vannak olyan trükkök, amivel fenntarthatjuk a tudatosságot?


Ho'oponopono és "problémás" gyermekek

ÉLET Magazin
2014. június - július.

Mi csak Edikének hívjuk, mert így fórumozik nálunk. Régóta gyakorolja a Ho’oponoponot és minden tanfolyamon ott van. Nagyon működik neki. Mellesleg gyógypedagógus egy olyan iskolában, ahol a gyermekek 90%-a autista. Kollégái a csodájára járnak annak, amit az osztályával elér.


Ho'oponopono és munkanélküliség

ÉLET Magazin
2014. április 7.

A Ho’oponoponoban 100%-os felelősséget vállalunk az életünkért. Hogy lehetséges az, hogy miközben a legjobb tudásunk szerint tisztítunk és gyakoroljuk a Ho’oponoponot, elveszítjük a munkánkat, a fizetésünket, az egzisztenciánkat… A választ Mabel Katz adta meg, Los Angelesből készített telefoninterjúmban.


Sajtóközlemény

2014. április 8.

Dame Mabel Katz béke-missziója során erősíti a gyermekeket és bátorítja az elkötelezett felnőtteket.
Mabel Katz legközelebb májusban kel ismét útra, hogy folytassa azt a munkát,
amellyel életeket és a világot változtatja meg.


Ho'oponopono 3-100 éveseknek

Ho’oponopono 3 – 100 éveseknek
ÉLET magazin, 2014. február 8.

Azaz mindenkinek. A Ho’oponopono ősi problémamegoldó művészet, amely napjainkban viharos gyorsasággal terjed. Működik – mondják azok, akik élnek vele. Jobb és könnyebb életet élhetnek. Magyarországon a Ho’oponopono összeforrt Mabel Katz nevével, aki fáradhatatlanul járja a világ számos országát, hogy világosságot hozzon az arra vágyók életébe. Ő így nevezte el ezt az utat: Az élet legkönnyebb útja. Magyarul is megjelent könyvének ugyanez a címe. És hogy megadjuk neki a kellő tiszteletet, megemlítjük, hogy 2013-ban a gyermekek neveléséért és a világbékéért végzett tevékenységéért az Order of the Orthodox Knights Hospitaller of St. John Nagykeresztjével tüntették ki. Így azóta hivatalosan: Dame Mabel Katz.


Exkluzív interjú Argentínából

Ho’oponopono: exkluzív interjú Argentínából. harmonet.hu
2013. szeptember 24.

Mabel Katz november 9-10-én már negyedszer jár Budapesten. Neki és az általa fáradhatatlanul készített forrásanyagoknak köszönhetően a magyarországi Ho’oponopono-közösség bámulatos tempóban növekszik. Olyan érdeklődés övezi ezt a módszert, hogy kétségtelen: működik. Bármilyen egyszerű és hihetetlen is, mindenkinek és minden élethelyzetben bizonyít. Exkluzív interjú egyenesen Argentínából!


Köszönöm. Szeretlek

A szavak mágikus ereje

A Ho’ oponopono módszere egyre népszerűbb itthon is, bár a legtöbbünk csak annyit tud róla, hogy azt kell gyakran mantrázni, hogy köszönöm, szeretlek. A módszer természetesen nem csak ezt az egyszerű gyakorlatot takarja. A világ egyik legnagyobb Ho’ oponopono közössége is magyar.

Móra Klára fordítónak köszönhetően egyre többen érdeklődnek a módszer iránt. Klára szervezi a magyar Ho’ oponopono közösséget, cikkeket ír és fordít, melyek nagyon nagy népszerűségnek örvendenek a közösségi portálon.
tovább...


Ho’oponopono - kopogás az ajtón

Az ősi ho’oponopono problémamegoldó módszer jelmondata a lehető legegyszerűbb: békében élhetsz, nem számít, hogy mi történik körülötted. Kiindulópontjai pedig az elengedés és az engedély megadása Istennek a változtatásra. Mert ki tudhatná jobban Istennél, hogy mi számunka a helyes és tökéletes? Erről beszélgettünk Madridban Mabel Katz irónővel, a nemrég megjelent nagy sikerű könyv szerzőjével, amely nálunk Az élet legkönnyebb útja címmel látott napvilágot.
tovább...


Az élet legkönnyebb útja - könyvajánló

Legújabb könyvében Mabel Katz olyan inspirációt kínál nekünk, amely egy életen át kitart. Inspirációs módszere olyan eszközökkel szolgál, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy megváltoztathasd életed és tartós eredményeket érhess el. Módszere a lényeghez, a lélekhez ér el, és nagyon sokan mondják, hogy Mabel örökre megváltoztatta az életüket.
tovább...


Harmonet

Csodatúra Peruban

Mabel Katz, a világszerte sikeres Ho’oponopono szakember spirituális tisztító utat szervezett a varázslatos Peruba június első hetében. Az úti cél nem kevesebb volt, mint újjászületni az inkák földjén. Az útról elsőként a HarmoNet számolhat be, Móra Klára helyszíni tudósítása alapján.
tovább...


Harmonet.hu

Csodamódszer

Úgy vallja inspirációs módszere olyan eszközökkel szolgál, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy megváltoztathasd életed és tartós eredményeket érhess el. Módszere a lényeghez, a lélekhez ér el, és nagyon sokan mondják, hogy Mabel örökre megváltoztatta az életüket. A HarmoNet tudósítója Peruban készített vele exkluzív interjút.
tovább...


Mélyinterjúk

MABEL KATZ, A HO’OPONOPONO TANÍTÓMESTERE: „ÚJRA KELL PROGRAMOZNI MAGUNKAT”

"Velem is előfordul, hogy panaszkodok, másokat hibáztatok, megharagszom emberekre, de legalább észreveszem, és már sokkal tudatosabban tudom ezeket abbahagyni. Tudatosabban élek. Azonnal észbe kapok, amint azt látom, hogy az elengedés helyett mással kezdek foglalkozni..."
tovább...


Noticia Al Día

Szeresd a betegséget!

Ma délelőtt a nemzetközi előadó, Mabel Katz a Marcaiboi Gyermekgyógyászati Kórház előadótermében műhelyt tartott a szülők és az intézet betegei részére arról, hogy hogyan tudják szeretettel nézni a gyermekeik betegségét, egy ősi hawaii gyógyító művészet, a Ho’oponopono alapján, amely a hálaadáson keresztül oldja meg a problémákat.
tovább...


mimind.hu

Ho’oponopono a Szeretet nyelve
(Madridi beszélgetés Mabel Katzcal)

Karácsony idején sokat beszélünk a szeretetről. Próbáljuk definiálni, kimutatni, adni és kapni. De érezzük-e? Tudjuk-e mi a valódi szeretet és béke, amit nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján megélhetnénk?
tovább...