Skip to content

Mabel Katz

Mabel Katzra az interneten találtam rá, miután Joe Vitale könyve felkeltette az érdeklődésem a Ho'oponopono iránt. Elolvastam egy könyvét, azt azonnal le is fordítottam, és kevéssel ezután meghívtam Magyarországra tréninget tartani. Hét éven keresztül tanított Magyarországon. Mint ahogy ő átvette a mestere helyét, így sok országban, köztük Magyarországon is megoldódott az ő utódlása. Ahogy évek óta vágyik rá, szeretne egyre kevesebbet utazni az otthonától távoli helyekre. Így már nem tart tréninget Oroszországban, Izraelben, Olaszországban és Hollandiában sem, ahol korábban évekre visszamenő hagyománya volt a látogatásainak, ritkábban utazik dél-amerikai országokba is, így Peruba, Chilébe is. Áldás rá, folytatjuk az utunkat, mert meg nem állhatunk. Követjük Morrnah Nalamaku Smeona és Dr. Ihaleakalá Hew Len tanításait, akik az ősi hawaii problémamegoldó módszer modernizált változatát megalkották. Az evolúció nem engedi, hogy korábbi évtizedekben ragadjunk. Haladunk...
*
Mabel Argentínában született, 1983-ban költözött Los Angelesbe, ahol sikeres könyvelő, tanácsadó és adóügyi szakértő lett. 1977-ben saját céget alapított, a Your Business Inc.-t, ezzel nem csak saját sikerét sokszorozta meg, de kapacitása is bővült, hogy még közvetlenebbül tudjon dolgozni az emberekkel. Cége azzal ért el sikert, hogy a vállalatok terjeszkedését és növekedését segítette elő.

Mabel nemzetközileg elismert szaktekintélye az ősi hawaii problémamegoldó művészetnek, a Ho’oponopononak. E művészet lényege egyszerű: békében lehetsz, mindegy, hogy mi történik körülötted. 12 évig intenzíven tanult mesterétől, PhD. Dr. Ihaelakalá Hew Lentől.

A legkönnyebb út - Oldd meg a problémáidat, és térj arra az útra, amely elhozza neked a szeretetet, a boldogságot, a gazdagságot és álmaid életét - című könyv szerzője. Nemrégiben publikált egy bővített kiadást, amely egy különleges ajándékot is tartalmaz „El Camino más Fácil para Entender Ho’oponopono. Las respuestas Más Claras a Tus Preguntas Más Frecuentes” (A legkönnyebb út a Ho’oponopono megértéséhez. A Legvilágosabb válaszok a leggyakoribb kérdéseidre). Ez a kiadás választ ad a hogyan, a mikor és a hol kérdésére ezzel az ősi módszerrel kapcsolatban. A tisztítás egyszerűen az emlékeid törlése és Zéró frekvenciára érkezés. Ugyancsak társszerzője az „Inspiration to Realization”, a „Thank God I…” és a “Más Allá del Psicoanálisis” című könyveknek.

Mabel második könyve, „Az élet legkönnyebb útja” Engedd el a múltat, élj a jelenben, és változtasd meg az életed mindörökre, tömören és konkrét témákról szól, ilyenek többek között: az intellektus, elengedés és áramlás, emlékek, megbocsátás, elvárások, értékítéletek, érzelmek, függőségek, boldogság, siker és pénz. A könyv értelmezést és gyakorlati modellt ad a könnyebb élethez a Ho’oponopono művészetén keresztül. A megértés teljes mértékben új szintjére visz bennünket, azzal, hogy hogyan engedjük el a múltat, hogy éljünk a jelenben és hogyan nyíljon meg a jövő minden lehetősége.

Mabel büszke első, ”El Camino Más Fácil para Crecer” (Felnőni a legkönnyebb úton) című gyermekkönyvére. Ez a könyv tele van szebbnél szebb illusztrációkkal, amelyek tündérmese módjára tanítják meg a Ho’oponopono alapelveit 3-100 éves gyermekeknek.

2014 őszén jelent meg első, nem saját kiadásban publikált műve, az Elmélkedéseim a Ho'oponoponoról. Ez a könyv is olvasható ma már magyar nyelven.

2017-ben a világon elsőként magyarul jelent meg nyomtatásban az utolsó, Maluhia, a boldog város című könyve. 

Mabelt a világbékéért végzett tevékenységéről is ismerik. 2012-ben a Mil Milenios tekintélyes béke-zaszlajával tüntették ki, ezzel hivatalosan békenagykövetté nevezték ki, elismerve világbéke-kezdeményezését: "a belső béke MAGA a világbéke".

2013 februárjában Hawaiion lovagrenddel és Dame címmel tüntették ki. 2015 januárjában elnyerte a Közönség Béke Díját (Public Peace Prize), amely nemzetközi, internetes szavazás alapján jutalmazta a legeredményesebb béke-aktivistákat.