Skip to content

EGY ÚJ ÉV, HOGY MÉG INKÁBB JELEN LEGYÉL

2019-ben összpontosítsunk arra, ami valóban fontos: fedezzük fel, kik vagyunk valójában és miért vagyunk itt.  

Amikor az új év kapujával találjuk magunkat szemben, mindig jönnek a híres fogadkozások: diétázni fogok, abbahagyom a dohányzást, gyűjtök egy házra, veszek egy autót, stb. Érdekes módon ugyanazok a kívánságaim, mint tavaly, amiket nem váltottam valóra: emiatt rosszul érzem magam, de egy mosoly kíséretében újra megfogadom. Azt hisszük, hogy ha van egy tervünk, általa valóra váltjuk ezeket a vágyakat és szert teszünk arra, amit szeretnénk.    

Azt gondoljuk, hogy ha megszerezzük ezeket, akkor jobbak, boldogabbak és teljesebbek leszünk.  A jövőt mindig vágyakozva képzeljük el és mindig tele vagyunk aggodalommal. Szorongunk, és úgy érezzük, kudarcot vallunk, vagy nem vagyunk elég jók, mivel nem váltottuk valóra a céljainkat és a terveinket. 

És ha változtatnánk a terven? Ahelyett, hogy törekednénk a tervezésre, úgy döntenénk, hogy nem tervezünk, hanem az életet választjuk? Itt az ideje, hogy bizalmat szavazzunk a jelenlétnek, mert a legrosszabb az, ha a jövőben járunk.  A bizonytalanság abból adódik, hogy nem tudjuk, mi fog történni holnap vagy a következő hónapban, de az az igazság, hogy nem is kell gondolkoznunk vagy aggódnunk emiatt, hanem inkább engedélyt kell adnunk magunknak, hogy vezérelve legyünk, hogy elengedjünk, hogy éljünk, és jelen legyünk.    

Egyszer valaki azt mondta nekem: nem nagyon kényelmes az elengedés és azt mondani, nem történt semmi? Azt feleltem neki: Kényelmes? Az elengedés és a bizalom egyáltalán nem kényelmes, bátorságot és erőfeszítést kíván meg, mivel az ismeretlenben kell bíznod és ki kell lépned a komfortzónádból. Az intellektusunk valahogy nagyon makacs, mindent ezzel az iróniával, kritikával néz, nem bízik és nem lát ennek az egésznek a mélyére

Kérlek, vedd észre, hogy Isten ott van, hogy a kezét nyújtsa feléd, hogy oltalmazva vagy, védve vagy és fel vagy készülve arra, hogy nyitottan add át magad a helyzeteknek, felelősséget vállalva, felismerve azt, hogy tanulni jöttél ebbe az életbe. Ha továbbra is a múltban élsz, nem vagy képes másfajta jövőt teremteni.    

2019-ben éljünk a jelenben, és emlékezzünk, hogy a jövő attól függ, amit ebben a pillanatban döntünk. Igen, a jövőd ma van!   

Kérlek, kezdd az új évet a jelenben és nyitott elmével. Az üresség nem olyan üres, mint amilyennek látszik. Engedj el és bízz az ismeretlenben. Ott van minden, amit keresel. Tanulni és fejlődni vagyunk itt. Ez az egyetlen, amit magunkkal fogunk vinni.

2019-ben összpontosítsunk arra, ami valóban fontos: fedezzük fel, kik vagyunk valójában és miért vagyunk itt.     

Mabel Katz