Skip to content

BOLDOG KARÁCSONYT MAGUNKNAK!

A karácsony valódi értelme bennünk van…

Ember-lavina veszi birtokba az üzleteket, amelyek a karácsonyi ünnepek alatt még több akciót kínálnak. Az eszünk folyton azon jár, hogy milyen költséggel fogjuk kicserélni az ajándékokat, hogy mi van a családunk, a párunk ajándékával, a nagypapának szóló megemlékezéssel; ezernyi kört futunk, attól a gondolattól indíttatva, hogy az anyagiakról szóló évvégét túléljük, de csak mások a fontosak? Mikor aggódunk saját magunkért? A külső aggodalmak labirintusában elfelejtünk ahhoz kapcsolódni, akinek elsőbbséget kellene élveznie. Valaki, aki türelmesen várja, hogy ne feledkezzünk meg róla, vagyis a valódi énünk.

Amikor felnősz, a karácsony olyan dátummá válik, ami ajándékvásárlásra, díszítésre és olyan tartozásokra korlátozódik, amiket lehetetlen lenne pénzjutalom nélkül megfizetni. Szeretnél visszatérni ehhez a gyermekkorhoz, ahol minden egyszerűbb volt, ahol jobban élvezted a pillanatot, mint a tárgyakat, ahol szerettél együtt lenni, beszélgetni és játszani az unokatestvéreiddel.

Ez a vágy él benned most is. Egész évben szükséged van a szeretetedre és a figyelmedre, bár ez a karácsonyi időszak sokkal inkább kedvez annak, hogy elővegyük azokat az illúziókat, amiket kicsi korunk óta őrzünk.

Jó ez a dátum arra, hogy párbeszédet folytassunk és kapcsolódjunk önmagunkhoz. Emlékezz mindazokra az álmokra, amiket kicsi korod óta dédelgetsz, amikor tudtad, ki is vagy.  Öleld át magad, fogadd el magad, legyél a legjobb barátod, és vedd észre, hogy semmi nem hiányzik a boldogságodhoz. Kapcsolódj a természethez. Éld át a karácsony minden illúzióját, mint egy gyermek.

Akár mondhatod ezt is magadnak: “Sajnálom, hogy elhanyagoltalak, és azt gondoltam, hogy a boldogságom másoktól vagy az ajándékoktól függ. Vigyázni fogok magamra”.

A kapcsolódásnak és a csöndnek ezekben a pillanataiban észre fogod venni, hogy a dolgoknak több értelmük van, jobban fogod élvezni őket, és az aggodalmaid, a szomorúságod és a félelmeid elkezdenek gyógyulni.

Gondolj mindarra, amit fizikailag vagy érzelmileg el akarsz engedni, ami már nem működik a számodra. Itt az újjászületés ideje. Abban a pillanatban, ahogy egy aggodalom vagy gondolat jut eszedbe, ismételheted magadban: “elengedek és bízom”.

Sokat segít az is, ha magadban ismétled a “köszönöm” és “szeretlek” szavakat (akkor is, ha nem érzed át). Az ősi hawaii technika, a Ho’oponopono segítségedre lesz ebben a belső találkozásban és az igazi önmagadhoz való visszatérésben. A jelen örömteli életben és a jövő optimista tervezésében.

Van egy részed, ami mindig összhangban van a természettel és az igazsággal. Ebben a karácsonyi időszakban felélesztheted az öröm lángját és részesítheted magad benne, anélkül, hogy bárkitől vagy bármitől függenél saját magadon kívül.

Nálad van a döntés, hogy ez a karácsony csodálatos és különleges legyen. Használjunk ki minden örömöt és energiát ezen az ünnepen, hogy a kapcsolatoktól, kompromisszumoktól és a csupán a mások véleményétől való félelemből tett dolgoktól szabadon szülessünk újjá.

Itt az ideje, hogy a bennünk levőre hangolódjunk rá, hogy megfelelő kérdéseket tegyünk fel és meghalljuk, hogy melyek a valódi kívánságaink és érzéseink. Hagyjuk a félelmeket és kétségeket, amelyek fogva tartanak, és használjuk ki a karácsonyt, hogy szívből elkezdjünk önmagunk lenni.

Mabel Katz