A Ho'oponopono és az én tapasztalatom

"Tisztíts, törölj, törölj és találd meg a saját Shangrila-La-dat. Hol? Magadban.” Morrnah Nalamaku Simeona

Morrnah Nalamaku Simeona (1913. május 19. – 1992. február 11.). Híres Kahuna lapa´au (gyógyító) volt Hawaiion. 1983-ban Hawaii Államtól ’Élő Kincsestár’ kitüntetést kapott.

Ő alkotta meg az Önazonosság a Ho’oponoponon keresztül módszert. Morrnah alapította az 1970-es években a Pacifica Seminars sorozatot, valamint 1980-ban a The Foundation of “I”, Inc. (Freedom of the Cosmos) alapítványt. Az Önazonosság a Ho´oponoponon keresztül az elme vagy a lét három része, a tudatalatti, a tudatos és a tudatfölötti közötti kölcsönös együttműködés érdekében hoz létre technikákat.

“E folyamat legfontosabb célja, hogy mindenki felfedezze az Istenséget saját magában. A Ho´oponopono olyan hatalmas ajándék, amely lehetővé teszi, hogy a bennünk levő Istenséghez fűződő kölcsönös kapcsolatunkat fejlesszük és megtanuljuk kérni, hogy a gondolkodásunk, szavunk, tettünk és cselekedetünk legyenek tisztítva. A folyamat lényegében a szabadság felé vezet, a múlttól való tökéletes megszabaduláshoz.” - Morrnah Nalamaku Simeona

Az Önazonosság a Ho´oponoponon keresztül lehetővé teszi belső személyes kapcsolatunk igénylését a Szeretettel, az Isteni Forrással, ami békét eredményez. Az ősi hawaii problémamegoldó filozófia Morrnah által aktualizált változatát olyan ajándékként hagyta az emberiségre, mint amit közzé kell tenni és gyakorolni kell.

A Morrnah által aktualizált változat előtt az ősi Ho´oponopono gyakorlata azt mondta, hogy az egész családnak jelen kell lennie. Senki nem maradhatott távol. Volt egy moderátor, és minden családtagnak lehetősége volt, hogy a többiek megbocsássanak neki. Hogy megérts, manapság a családok nem élnek olyan közel egymáshoz vagy együtt, hogy ezt néha megtegyék. A teljes család összehívása és elszállásolása egy szobában nagyon nehéz lenne.

Dr. Ihaleakalá Morrnah-val dolgozott, utazott és adott elő évekig, és aktualizálta az Önazonosság a Ho’oponopono keresztül módszert is, hogy még könnyebb és alkalmazhatóbb legyen a modern időkben. Az új folyamat individualizált, hogy mindenki egymagában is gyakorolhassa.

Emlékszem, Ihaleakalá egyszer azt mondta, ha tíz évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy senki nincs kívül, olyan gyorsan elszaladtak volna, ahogy csak lehet. Most készek vagyunk megfontolni a gondolatot, miszerint a gondolataink (emlékeink) csak emlékek a családunktól. Valójában senki nem létezik „ott kívül”, minden bennünk van és az emlékeinkben.

Elmondhatom neked egy tapasztalatomat, amióta az első Önazonosság tréningen vettem részt, a dolgok sokkal könnyebben mennek. Látod, az Univerzum gyorsabban mozog és mi még ott tartunk, hogy „mindent meg akarunk érteni”. Ihaleakalánál Omaha Nebraskában 1997 júliusában voltam először tréningen, ott történt, hogy meghívtam őt Los Angelesbe. 1998 januárjában szerveztem meg (támogattam) Önazonosság a Ho’oponoponon Keresztül (SITH –Self Identity Through Ho´oponopono) tréninget. Akkoriban még gyakoroltam mást is és részt vettem más szemináriumokon. 1999 közepe után már számos SITH tréningen vettem részt és szerveztem Kaliforniában és Argentínában, mire rájöttem, hogy ez az, amit keresek és úgy döntöttem, csak egy lovat ülök meg.

Emlékszem, egy délután Ihaleakala könnyes szemmel tért vissza a sétájából és azt mondta: „most jöttem rá, hogy Isten azt kéri tőlünk, nagyon vigyázzunk magunkra és mondjuk azt, sajnálom. Ez minden.”
A 12 év alatt, amikor Ihaleakalá mellett éltem, ő megosztott velem minden tisztító eszközt, ami a konzultációk, tréningek, meditációk és hosszú séták alatt előjött.

Egy másik alkalommal Ihaleakalá azt mondta, Isten nem tudta, hogy tegye könnyebbé, hogy gyakoroljuk, és így folytatta: „Isten megkérdezte tőlem, mit ennének szívesen? Beleteszem az ételükbe!”

Utaztam Ihaleaklával Amszterdamba, Brüsszelbe, Franciaországba, Angliába és sok más országba. Ő jegyzetelt és mint hallgató vett részt az első Ho’oponopono tréningen Írországban, amit Mary Koehlerrel (jelenleg az IZI LLC legfőbb koordinátora) tartottam. Utána Mt. Shastában, San Diegoban, Los Angelesben, San Franciscoban és Buenos Airesben, Argentínában tartottunk tréningeket.

Ihaleakalá úgy döntött, visszavonul. Igen, egy pillanat alatt visszavonult és Kalifornia volt az utolsó hely, ahol előadott. Ez 2000-2001-ben volt, és én azt éreztem a szívemben, hogy csinálhatnám, tudnék Ho’oponoponot tanítani. Próbalehetőséget kértem az Alapítványtól, úgy döntöttek, meditálnak rajta, majd áldásukat adták; így történt, hogy elkezdtem tanítani.

Azokban az években a The Foundation of I, Inc (Freedom of the Cosmos) Alapítványon keresztül tanítottam, ’Önazonosság a Ho’oponoponon Keresztül (SITH)’, míg 2004-ben engedélyt kértem az anyagaik használatára és önálló spanyol nyelvű oktatásba fogtam.

Nos, a hosszú történet végét máskor teszem közzé. Sok évig két munka között osztottam meg magam, amikor 2008 novemberében úgy döntöttem, hogy los angelesi adószakértői stabil munkámat feladom, nem azért, mert volt megtakarításom vagy ne lettek volna kétségeim, éppen ellenkezőleg. Mint mindig, amikor illogikus dolgokat csináltam, értelmetlen döntéseket hoztam, mindig a legmeglepőbb eredményeket értem el. Most nincsenek kétségeim, és utazom a világban a Ho´oponoponot praktikus és realista módon tanítva.

A Ho´oponopono mindenkinek működik! És megváltoztathatja a magánéleted és a pályafutásod. Élő tanú vagyok arra, hogy az eredmények garantáltak.

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/blog/2011/08/24/hooponopono-y-mi-experiencia/

« visszalépés