Skip to content

Blog

Ne okozz több sebet magadnak. Megérdemled, hogy boldog legyél!

Sokszor bizonyul nehéznek a megbocsátás, sőt, ha visszaélésről vagy igazságtalan helyzetről van szó, ami miatt szenvedtünk, ezek mélyebb hegeket hagyhatnak a fizikai sebeknél, mint a félelem, a bizalmatlanság és a szomorúság. A fájdalmon való felülemelkedésnek a legjobb módja az, ha nem visszük tovább magunkkal, és úgy döntünk, szabaddá válunk. ...continue reading "Képes-e megbocsátani az, aki visszaélés áldozata lett?"

Mondj köszönetet a félelmeidnek, és engedd el őket.

Nem veszed észre, hogy a félelem rabja vagy, mindaddig, amíg el nem hagyod a heverő kényelmét, hogy kipróbálj valami mást, mint amit eddig csináltál; ami azonban kapcsolatos a valódi szenvedélyeddel, és ami gyakran összefügg az életküldetéseddel. Valami olyasmi, ami a hallal történik, amely nem tudja, hogy vízben van, és nem tudja elképzelni, hogy másfajta közegben éljen, mint az óceán vagy a folyók. A különbség az, hogy mi emberek soha nem remélt sikert vagyunk képesek elérni, ha ki merünk lépni a komfortzónánkból.

Legbelül az érez félelmet, aki nem tudja, hogy kicsoda ő, mert nem tudja, hogy a halál nem létezik, hogy nem csupán egy test… Fél, mert azt hiszi, hogy egyedül van, hogy Isten a születésekor megfosztotta a szerencséjétől… Ugyancsak fél az ismeretlentől, az elutasítástól, a kudarctól, az élettől és a haláltól.  ...continue reading "FÉLSZ?"

Nem fogsz tudni felülemelkedni a jelenlegi hiedelmeiden, ha ragaszkodsz hozzájuk. Az első és alapvető tényező az, hogy felismered, mennyire korlátoznak téged a jelenlegi hiedelmeid, és kész vagy elengedni őket.

Ahhoz, hogy megismerhesd a valóságot, ami szavakkal le nem írható tapasztalat, mindent el kell engedned, amit tudsz: a megszerzett ismereteket, a tanult dolgokat, a hiedelmeidet és az érzékelésedet.  ...continue reading "A hiedelmek nem a valóság"

Van néhány fontos kérdésem számodra. Hogyan élsz? Eltartod a családodat? Az életcélodnak élsz? Ez táplálja a lelkedet? És ami a legfontosabb, választottad a munkádat, vagy a munkád választott téged?
Megvonhatod a vállad, és mondhatod azt, hogy “természetesen én választottam a munkámat.” De az az igazság, hogy nem mindig mi választjuk a munkánkat. Persze, nagy ambíciókkal indulunk az életbe, és jó néhány lehetőséggel, de mire ezt megtudjuk, úgy húsz évvel később, olyan munkában találjuk magunkat, amit soha nem képzeltünk volna.  ...continue reading "Olyan munkát válassz, ami a lelkedet táplálja!"

Valóban minden azzal kezdődik, hogy bízz magadban. Ha visszatekintek a saját életemre, rájövök, hogy éppen ez az, amit én tettem.
Hogy kezdődött a változásom? Először is, a béke és a boldogság keresése során rájöttem (az első lépés mindig a felismerés), hogy rossz helyen kerestem. ...continue reading "Legyél eredményes a Ho’oponoponoval"

Szeretném megosztani veled, mennyire hálás vagyok azokért a lehetőségekért, amelyek itt a mexikói Guadalajarában nyíltak nekem. Voltam a Puente Grande (Nagy Híd) börtönben, egy fiatalokat nevelő intézetben, és most szombaton pedig békekonferenciát fogok tartani. Megható, hogy Isten rám bízta ezeket a feladatokat. ...continue reading "Isten létezik?"

2

Nagyon hosszú, de csodálatos körúton vagyok. Már megtartottam az előadásomat Prágában és Rómában, a következő állomásom Bukarest.

Ahogy utazom a világban, gyakran kérdezik tőlem az emberek: “Miért kell megismételnünk a tanfolyamot?” A kérdés érthető. Végül is, ha valamit megtanulsz, képesnek kell lenned továbblépni valami másra. De mint azt már sokan tudjuk, az a tanfolyam, amit mi csinálunk, túlmutat az információn. Megtanulunk elengedni. Számomra mindig is az jelentette a tanfolyam szépségét, hogy segítjük a belső gyermeket az elengedésben. ...continue reading "Új jövőt teremtünk Budapesten"

Egy történet a szeretetről és a háláról.

Nem kell sok időt eltöltened velem, hogy lásd, mennyire szeretem és mennyire bízok ennek a kedves Virágnak a hat szirmában, amit Liliomvirágnak nevezünk. Többek között szerepel a karkötőimen, a kitűzőimen és a weboldalaimon. Sőt, energiájával, tisztító és életeket átformáló erejével megtölti a szívem és a lelkem. Működik mindenki számára, aki elfogadja. ...continue reading "A liliomvirág rejtélye: Egy történet a szeretetről és a háláról."

Aloha!

A mexikói Mazatlánban a fiaimmal töltött egy hét után, már otthonról, Los Angelesből írok.

A vakáció alatt is elköteleztem magam a Zero Frequency című könyvem írása mellett. Most még inkább, mint korábban! A fiaim is folyton dolgoznak, akárcsak én, így a tengerparton együtt töltött idő alatt is megértettük egymást, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk. ...continue reading "Hamarosan Budapesten!"

(A boldog, békés és tudatos élet titka)

Manapság nem könnyű szülőnek lenni.

A szülő mindenkori feladata boldog, békével teli és tudatos gyermekeket felnevelni. Ez az egyik legfontosabb feladatunk, amit ezen a bolygón betölthetünk. ...continue reading "Hogy segítsük a gyermekeinket önmaguk felfedezésében?"