Blog

Legyél eredményes a Ho'oponoponoval

Valóban minden azzal kezdődik, hogy bízz magadban. Ha visszatekintek a saját életemre, rájövök, hogy éppen ez az, amit én tettem.
Hogy kezdődött a változásom? Először is, a béke és a boldogság keresése során rájöttem (az első lépés mindig a felismerés), hogy rossz helyen kerestem.
tovább...

Isten létezik?

Szeretném megosztani veled, mennyire hálás vagyok azokért a lehetőségekért, amelyek itt a mexikói Guadalajarában nyíltak nekem. Voltam a Puente Grande (Nagy Híd) börtönben, egy fiatalokat nevelő intézetben, és most szombaton pedig békekonferenciát fogok tartani. Megható, hogy Isten rám bízta ezeket a feladatokat.
tovább...

Új jövőt teremtünk Budapesten

Nagyon hosszú, de csodálatos körúton vagyok. Már megtartottam az előadásomat Prágában és Rómában, a következő állomásom Bukarest.

Ahogy utazom a világban, gyakran kérdezik tőlem az emberek: “Miért kell megismételnünk a tanfolyamot?” A kérdés érthető. Végül is, ha valamit megtanulsz, képesnek kell lenned továbblépni valami másra. De mint azt már sokan tudjuk, az a tanfolyam, amit mi csinálunk, túlmutat az információn. Megtanulunk elengedni. Számomra mindig is az jelentette a tanfolyam szépségét, hogy segítjük a belső gyermeket az elengedésben.

tovább...

A Liliomvirág rejtélye

Egy történet a szeretetről és a háláról.

Nem kell sok időt eltöltened velem, hogy lásd, mennyire szeretem és mennyire bízok ennek a kedves Virágnak a hat szirmában, amit Liliomvirágnak nevezünk. Többek között szerepel a karkötőimen, a kitűzőimen és a weboldalaimon. Sőt, energiájával, tisztító és életeket átformáló erejével megtölti a szívem és a lelkem. Működik mindenki számára, aki elfogadja.

tovább...

Hamarosan Budapesten!

Aloha!

A mexikói Mazatlánban a fiaimmal töltött egy hét után, már otthonról, Los Angelesből írok.

A vakáció alatt is elköteleztem magam a Zero Frequency című könyvem írása mellett. Most még inkább, mint korábban! A fiaim is folyton dolgoznak, akárcsak én, így a tengerparton együtt töltött idő alatt is megértettük egymást, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk.

tovább...

Hogy segítsük a gyermekeinket önmaguk felfedezésében?

(A boldog, békés és tudatos élet titka)

Manapság nem könnyű szülőnek lenni.

A szülő mindenkori feladata boldog, békével teli és tudatos gyermekeket felnevelni. Ez az egyik legfontosabb feladatunk, amit ezen a bolygón betölthetünk.

Mégis, hogy érhetjük ezt el ebben a mai kaotikus világban? Hogy érhetjük el, amikor bármerre nézünk, válságot látunk? Szegénységet. Munkanélküliséget. Erőszakot. Radikális terroristákat. Politikai nézeteltéréseket. Mindenfelé bizonytalan világot látunk. A bizonytalansággal pedig az a probléma, hogy nagyon könnyen alakul félelemmé, ami boldogtalansághoz és belső zavarhoz vezet bennünket.

tovább...

Isteni rend van mindenben

Mostanában, ha bekapcsolod a híreket vagy egy újságot elolvasol, könnyen hiszed azt, hogy a világ bolond, igazságtalan és ijesztő hely. Hallgasd meg a barátaidat vagy a munkatársaidat, és valószínűleg ugyanezt mondják. Az életnek nincs értelme. Annyira nincs, hogy kedved lenne visszabújni az ágyba és fejedre húzni a takarót.

tovább...

A tréningekről a gyakorlatba

Volt szerencsém körbeutazni a világot, Belgrádtól Indiáig, Izraeltől Argentináig, és visszatérni az Egyesült Államokba, segítve a hívő útkeresőket, hogy megtalálják Az Élet Legkönnyebb Útját. Mi több, sok igazságot osztottam meg, melyekről remélem, hogy segítenek az embereknek felelősséget vállalni a saját életükért, hogy elérjék a boldogságot és a mentális békét.

tovább...

A legnagyobb ajándék, amit adhatsz a világnak

Boldog Karácsonyt!

Az évnek ebben az időszakában van valami a levegőben. A remény és a célok előtérbe kerülnek.
A jövő év szép lesz. Alig várom, hogy meglássam, hová visz bennünket az élet.
Kapcsolódj a belső csendedhez és dönts arról, hogy mire fókuszálsz 2017-ben.

El kell kezdened bízni a belső GPS-edben. A belső vezérlésed a boldogságod.

tovább...

Különleges ajánlat az ünnepekre

Boldog Ünnepeket!
Függetlenül attól, hogy ez az időszak mit jelent számodra.
Boldog Kwanzát vagy Hanukát vagy Karácsonyt? Valójában mindegy. Ugyanazt fogjuk ünnepelni többféle formában.
Tudom, hogy nem mindig érezzük ugyanolyan módon. Könnyű azt gondolni, hogy nagyon különböző emberek vagyunk ugyanazon a bolygón. Az öltözködés, a beszéd, a viselkedésforma és a hiedelmeink határozzák meg, amit látunk. Elvégre 7 milliárd ember, több, mint 6.500 nyelvet beszél, hogy is ne érezhetnénk magunkat időnként egyedül és elkülönülve?

tovább...

Igent mondasz?

Szeretném elmondani neked, hogy Tokió rendkívül különleges élmény volt. A tolmácsom jó néhányszor elsírta magát a tanfolyamaim alatt. Többször nagyon meghatódott, és azt mondta: "Mabel, tudod, hogy sokan ezek közül az emberek
közül most táncolnak, vagy ölelnek meg valakit életükben először?”

tovább...

Mit kellene tenned, ha elveszíted a munkád?

Nagyon jó időket élünk, még ha nem is így érzékeljük, mivel nincs lehetőségünk arra, hogy áldozatoknak lássuk magunkat, vagy azt érezzük, hogy Isten megfeledkezett rólunk és nem hallgat meg minket. Nagy időket élünk, nagy és fontos változásokkal. Miközben tudatosak maradunk és nem kapaszkodunk fel a rossz hírek vonatára, jól járunk.

tovább...

Miért olyan fontos kinevetni a problémákat?

Észrevetted, hogy mi az első, amit akkor csinálsz, ha félsz?
Ha nem lélegzel, nem vagy az áramlatban. Ha nem vagy az áramlatban, megrekedsz, és a dolgok nehezebbé válnak.

tovább...

Boldogabb a szívem, mióta megismertelek

Aloha!

Már megérkeztem Limába. Ez a dél-amerikai körutam utolsó állomása, mielőtt hazatérek Los Angelesbe.

A visszajelzések olyanok, hogy megerősítik bennem: folytatnom kell. Egy anya a buenos airesi tanfolyam végén így szólt: “Köszönöm, Mabel, a lányom most mondta, hogy megmentetted az életét, mert öngyilkosságon gondolkozott.”
tovább...

A Liliomvirág

Izraeli útjaim során mindig liliomvirágot láttam a kapucsínóm habján. Bár ez mély benyomást tett rám, a legutóbbi utamig nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Egy nap egyedül ebédeltem a tel avivi tengerparton, amikor a pincér hozott nekem egy kapucsínót, és ott tökéletesen tisztán láttam.
tovább...

A Ho'oponopono A Titok

Megosztok veletek egy cikket, amit 2008-ban írtam, és még mindig aktuális és sok mindenre rávilágít..

“A Titok” csak egy része "A titok"-nak

A Ho’oponopono túlmutat ‘A TItko’-n. Ezt Joe Vitale, A Titok egyik szerzője mondta 2007-ben, Texasban, a Dr. Ihaleakala Hew Len által tartott tanfolyamon.

A Ho’oponopono “A titok”
Úgy döntöttem, megírom ’A legkönnyebb út’ című könyvemet, mert tudtam, hogy titkot fedeztem fel, amit nem tarthatok magamban. Amikor kislány voltam, a családtagjaim nem mondták el nekem a titkaikat, mert tudták, hogy szaladok és világgá kürtölöm. Most, amióta felfedeztem a titkot, futok mindenfelé, hogy mindenkinek elmondjam, akinek csak lehet. Úgy vélem, A titok valójában az a hihetetlen erő, ami mindannyiunkban megvan az életünk megváltoztatására, anélkül, hogy bármitől vagy bárkitől függenénk saját magunkon kívül.
tovább...

Gyógyítjuk az emlékeket

Az információ irányítja a világot és irányít bennünket. Az emlékeink irányítanak bennünket folyamatosan.

A mesterem, Dr. Ihaleakalá Hew Len azt mondja, mindennel együtt érkeztünk ide. Tudják, mire vonatkozik ez? Azt jelenti, hogy amikor ebbe életbe születünk, előző életekből származó emlékekkel vagyunk tele. Ezért a dolgok és a helyzetek nem azok, amiknek mi hisszük őket.
Ha beszélünk valakivel valamiről, ami most történik, annak valójában semmi köze nincs a jelenhez. Minden olyan emlékekkel áll összefüggésben, amelyek az elménkben ismétlődnek.

tovább...

Emlékezz

Úgy érzed, hogy a világ rosszabb, mint valaha és mindenki ellened van?
Emlékezz… A probléma nem probléma, hanem ahogy reagálunk a problémára, az a probléma.
Te vagy az egyetlen, aki változtatni tud azon a módon, ahogy érzékelsz, gondolkodsz, érzel és reagálsz.
tovább...

Mi a Zero Frequency®?

A Zero Frequency® a Tökéletes frekvencia, statika és rossz kapcsolatok nélkül. Emlékek nélkül, programozottság nélkül, ítéletek nélkül, harcok nélkül, félelmek nélkül, csak tiszta inspiráció.
tovább...

Boldog Ünnepeket!

Milyen világot hagyunk a gyermekeinkre? A gyermekeink a jövőnk reménységei, megérdemlik, hogy biztonságos, támogató környezetben nőjenek fel és éljenek.
tovább...

Meg kell osztanom másokkal a Ho'oponoponot?

Aloha Barátom!

Elkezdtem csomagolni a következő turnémra. A turném 7 országot érint: Románia, Magyarország, Oroszország, Spanyolország, Izrael, Szerbia és Horvátország.
Boldog vagyok, mert tudom, hogy sok meglepetésben, inspirációban és áldásban lesz része mindannyiunknak, akik megnyílunk és lehetőséget adunk, hogy ezek ránk is találjanak.
tovább...

Alig várom, hogy lássalak

Aloha, Barátom!

Ahh, visszaemlékszem a titkos menedékhelyemre! Ha követed a Facebook oldalamat, láthattad a posztomat a tengerpartról, amivel megjutalmaztam magam és ahol a következő könyvemet írom. Itt egy kép arról a gyönyörű óceánról, amely segített újra tisztítanom magam.
tovább...

Lehet csodálatos

Amikor a Ho’oponoponot egy argentin férfibörtönben mutattam be, az egyik fogvatartott a halál-élményét mesélte el. Elmesélte, hogy már holtan vitték be egy kórházba egy perforált epehólyag miatt és már nem lélegzett. Minden, amire emlékszik, az volt, hogy egy rendőr állt mellette és azt mondta: "Most van még egy lehetőséged, választhatsz másképp, csak tőled függ”.
tovább...

Valóban akarjuk a békét?

A mexikói fogvatartottaknak szóló előadásom után javasoltam, hogy időről időre folytassák velük ezt a hagyományt, de a legutóbbi mexikói tartózkodásom idején értesültem valamiről, ami sokkolt: nem akarják, hogy bárki is jöjjön a rabokhoz beszédet tartani. Azzal indokolták, hogy «túl nyugodtak» voltak, és félnek, hogy terveznek valamit. Az az igazság, hogy alig hittem el, de azután rájöttem, hogy valójában nem bízunk a békében. A béke kiszakít bennünket a komfortzónánkból; egyfajta kényelmetlenséget okoz, kételkedünk, és nem tudjuk, hogyan viselkedjünk. Valahogy azt gondoljuk, hogy ha békében vagyunk, biztos, hogy valami rossz fog történni.
tovább...

A Ho'oponopono és az én tapasztalatom egy mexikói börtönben

Az utolsó mexikói látogatásom alkalmával azt javasolták nekem, hogy egy női börtönben tartsak előadást, és én természetesen elfogadtam a meghívást. Miután igent mondtam, akkor közölték, hogy a legveszélyesebb fogvatartottaknak fogok előadni; lehetséges, hogy néhányukat igazságtalanul zárták be. De azután, már a börtönben, az egyik alkalmazott megadta nekünk a kezdő lökést (a három kísérőmnek és nekem), hogy ezek között a nők között vannak nagyon kegyetlenek is; néhányan emberrablást, kasztrálást követtek el, vagy megölték a gyermekeiket… Ettől egy kicsit ideges lettem.
tovább...

Nincsenek véletlenek

Aloha!

Mielott elindultam Los Angelesbol, kozel ket honapja, elhataroztam, hogy a felgyulemlett konyveimet kicsit osszerendezem a nappalliban. Ott talaltam ra Dr. Michael Newton konyvere es ugy dontottem, hogy magammal hozom erre az utra.

Elmondom neked, hogy egy hallgatom ajanlotta ezt a konyvet, es azonnal megkertem valakit az irodambol, hogy vegye meg nekem, aztan ahogy hazaterek az utjaimrol, 2-3 uj konyv var ram az iroasztalomon, igy halmozodnak fel. Aztan nem emlekszem soha, ki ajanlotta az adott konyvet.
tovább...

A gyermekek a mestereink

Ismét áldásban volt részem a budapesti tréningemen, hogy gyermekek jelenlétében adhattam elő. Játszottak és jól viselkedtek az idő nagy részében, de volt néhány perc, amikor egy kis ricsajt csináltak. Engem személy szerint nem zavart, mert akkora áldásnak érzem az ő jelenlétüket, de néhány felnőttnek nem tetszett.
tovább...

Becsülünk és KÖSZÖNJÜK, Anyaföld

Lehetséges, hogy nem vagyunk teljes mértékben tudatában ennek, de az űrben élünk. Olyan bolygón élünk, amely az űrben lebeg. A Föld különleges űrhajó.
Nagyon fontos, hogy tudomást vegyünk erről.
tovább...

Ismétlőknek

Miért térj vissza a Ho’oponopono tanfolyamokra?

Az emberek ezt kérdezik vagy mondják magukban, már elvégeztem, miért végezzem el még egyszer?
A Ho'oponopono tréningek a léleknek szólnak, nem az értelemnek. Szerencsés esetben, ha tisztítottunk, már másik szinten vagyunk és mélyebbre mehetünk, meghallhatunk olyan dolgokat, amiket azelőtt nem, vagy másképp hallottunk. Ha nem tisztítottunk, milyen jó újra emlékeztetnünk magunkat és látni, hogy most inkább készen állunk az elengedésre, és hagyni, hogy az a részünk oldja meg a problémáinkat, amely bölcsebb. Még ha azt is mondjuk, hogy „megértettük”, soha nem fogjuk megérteni, mert az értelem ezt nem értheti meg.
tovább...

Segíthet a Ho'oponopono abban, hogy a diéta könnyebb legyen?

Mit érzel, amikor ezt a szót hallod, „diéta”? Arra a fájdalomra koncentrálsz, amit amiatt érzel, hogy nem ehetsz mindent kedvedre? De mi lehet fájdalmasabb, mint túlsúlyosnak, védtelennek és kényelmetlenül érezni magad? Milyen történeteket mesélünk magunknak, hogy távol tartsuk a boldogságot és a jóllétet? Arról beszélek, hogy a saját magunk legrosszabb ellenségei vagyunk.
tovább...

Ho'oponopono és a halál

Félünk, mert nem ismerjük. Nem tudjuk, kik vagyunk, és arra sem emlékszünk, hogy átmenetileg vagyunk itt, és hogy nem csak test vagyunk.
Valójában nehezünkre esik elfogadni, ám jobban félünk az élettől, mint a haláltól.
Félünk saját magunktól. Félünk egyedül lenni.
tovább...

Ho'oponopono és pénz

Még ha azt mondod is, hogy kész vagy azt megtenni, ami szükséges, ha ebben a pillanatban nincs pénzed, valószínűleg nem vagy kész.
tovább...

Ho'oponopono és az én tapasztalatom

"Tisztíts, törölj, törölj és találd meg a saját Shangrila-La-dat. Hol? Magadban.” Morrnah Nalamaku Simeona
Morrnah Nalamaku Simeona (1913. május 19. – 1992. február 11.). Híres Kahuna lapa´au (gyógyító) volt Hawaiion. 1983-ban Hawaii Államtól ’Élő Kincsestár’ kitüntetést kapott.
Ő alkotta meg az Önazonosság a Ho’oponoponon keresztül módszert. Morrnah alapította az 1970-es években a Pacifica Seminars sorozatot, valamint 1980-ban a The Foundation of “I”, Inc. (Freedom of the Cosmos) alapítványt. Az Önazonosság a Ho´oponoponon keresztül az elme vagy a lét három része, a tudatalatti, a tudatos és a tudatfölötti közötti kölcsönös együttműködés érdekében hoz létre technikákat.
tovább...

Jet lag

A mesterem, Dr. Ihaleakalá Hew Len szokta nekem mondani, hogy még a saját otthonodban is érezheted a Jet Lag-et, amikor egyik szobából a másikba mész. Valószínűleg ki sem kell mennünk a lakásunkból, hogy ezt átéljük. A Jet Lag akkor keletkezik, amikor minden részünk (a tudatfölötti, a tudatos és a tudatalatti elme) nem ugyanabban pillanatban érnek ugyanarra helyre.
tovább...

Varázslatos Peru, spirituális tisztító túra Mabel Katzcal

Nem csak a jó idő kísért bennünket minden pillanatban, de bámulatos események sokasága is. Olyan helyekre jutottunk el, amelyek nem szerepeltek az útitervben, és amelyek lehetővé tették a számunkra, hogy olyan munkát végezzünk, amely pontosan az inspirációból származott, még az út előtt. Tudtuk, hogy lehetőség lesz az újjászületésre, a régi patronok, a születésünk óta megszokott és bennünket már nem szolgáló dolgok elengedésére.
tovább...

Zero Frequency® tréning az Egyetemeken

Olyan boldog vagyok, hogy megoszthatom veled, hogy lehetőségem volt Zero Frequency® tréninget tartani az Universidad Autónoma del Noreste és a Colegio Americano egyetemeken, mindkettő Saltilloban, Mexikóban van..
A tréningek résztvevői között volt az Egyetem dékánja, igazgatók, professzorok, és más vezetők az Egyetemről, valamint a Colegio Americano igazgatója, ügyintézői és mesterei is.
tovább...

A választás lehetősége

A bánatainkat és az örömeinket sokkal a megtapasztalásuk előtt választjuk ki – Kahlil Gibran

Valóban megvan a szabad akarat lehetősége bennünk, vagy a szabad akaratnak van hatalma fölöttünk?

Azt mondanám, hogy a szabad választásé, de nem a szabad akaraté. De vajon tudjuk-e, hogy melyik az a részünk, amely ezt választja? Ez a részünk tudja, hogy hozza a legjobb döntéseket? Nem hiszem. Alszunk, teljes mértékben robotpilóta üzemmódban működünk, lehetővé téve, hogy a programjaink válasszanak helyettünk. Ezt tudatalatti szinten tesszük, de valójában fogalmunk sincs arról, amit teszünk. Azt hisszük, hogy uraljuk a helyzetet, de nem így van.

tovább...

Ho'oponopono és súlyfölösleg

Egy nap, amikor a havi tele-órámat adtam a Ho'oponopono Way tagságom részére, az egyik hallgatóm megkérdezte: "Mabel, kiropraktőr vagyok. Nincs problémám azzal, hogy bevonzzam a pácienseket vagy a pénzt, de a papírmunkát ki nem állhatom. Annak ellenére, hogy elhatároztam, hetente egyszer a paprímunkára áldozok, mégsem teszem."
Amikor ezt mondta, az első gondolatom a fejemben ez volt: "fagylalt".

tovább...

Légy önmagad és hangolódj rá a Zéro Frequencia® hullámára

Az idő legnagyobb részében a „cselekvésre” koncentrálunk a „létezés” helyett. Talán azért tesszük, mert azt hisszük, hogy ez kötelességünk. Talán az tűnik megfelelőnek, amit mindenki elvár tőlünk. Ennek ellenére, amikor arra fókuszálunk, amik vagyunk, a cselekvéseink helyett, saját magunkat a második helyre tesszük. Ez olyan, mintha a kocsit kötnénk a ló elé. Valójában fontosabb az, hogy azt tegyük, ami az életünkben működik, ami a szívünkben jó érzést vált ki.

tovább...

Ego vs. Inspiráció

Életünk egy pillanatában elhatározzuk, hogy valakik vagyunk, mert van egyetemi diplománk vagy úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég jók, mert nincs diplománk. Arra a következtetésre jutunk, hogy többet tudunk, ha képzettek vagyunk és azt hisszük, hogy a képzett emberek többet érnek. Nos, engedd meg, hogy elmondjam, minél képzettebb vagy, annál inkább eltávolodsz a bölcsességtől és az igazságtól, és attól, hogy „az igazság szabaddá fog tenni”.

tovább...

A béke és a nők

Ho'oponopono - A béke és a nők

Jó ideje mondom, hogy a béke a nőktől jön.

Emlékszel a maracaiboi, venezuelai történetemre? Azt mondtam az arab hallgatóimnak, hogy kérem őket, adjanak nekem lehetőséget, hogy beszélhessek arab nőkkel. Segítségemre voltak, összehívtak egy csoportnyi nőt és utána meghívtak, hogy megoszthassam velük az üzenetemet.

tovább...

Elengedés

Suzanne Marshall Lucas: Elengedés

Feladni: csupán elhagyni.
Elengedni: édes felszabadulás.
Feladni: a gyötrődés kiáltása,
Elengedni: a tökéletes béke.
tovább...

Elengedni és törölni a negatív gondolatokat...

Talán korábban soha nem hallottál még a Ho'oponoponoról. De valószínűleg hallottál “A Titok”-ról és “A Vonzás Törvényé”-ről. A Ho'oponopono “A Titok” és “A Vonzás Törvénye” hiányzó darabja.
Miután megjelent “A Titok”, Joe Vitale felfedezte a Ho'oponoponot és Dr. Ihaleakala Hew Lent. Ebben a pillanatban vette észre, hogy a “Ho'oponopono “A Titkon” túl van.
tovább...

100%-os felelősséget vállalni - A Béke VELED kezdődik

Mindig azt várjuk, hogy a dolgok megoldódnak, hogy rajtunk kívül megváltoznak. Valójában amikor BÉKÉBEN vagyunk, minden és mindenki megváltozik.
Minden és mindenki emlék. Miközben zavarodottságot, félelmet és aggodalmat élünk át, tisztíthatjuk ezeket az emlékeket. Elengedhetjük őket, tudva, hogy csak emlékek játszódnak le…
Amikor 100%-os felelősséget vállalsz, ismét megtalálod a mentális békét.
tovább...

Recesszió...

Te mit csinálsz, amikor a híreket nézed? Vajon vevő vagy arra a gondolatra, hogy recesszióban vagyunk?
tovább...

Ho'oponopono - Függőségek és Emlékek

A függőségek emlékek, ezért tudjuk őket törölni és elengedni.
Talán arra gondolsz, hogy “De az én személyiségem nem függő” vagy “Semmiféle függőségem nincsen!” Szeretnélek meghívni, hogy gondold át újra ezeket a feltételezéseket.
tovább...

A szenvedély az iránytűnk

Ha bízunk a szenvedélyünkben és követjük azt, a siker garantált. Sajnos gyakran az történik, hogy a félelem kerít hatalmába bennünket, mert a szenvedélyünkben bízni valami fura dolog, legalábbis bizonytalannak tűnik. Valami ismeretlen. Hányszor mondták neked, hogy jó vagy valamiben és azzal kellene foglalkoznod?
tovább...

Ho'oponopono - Légy jelen!

Ma masszázson voltam, és tudod, mire jöttem rá? Soha nem vagyunk jelen. A masszázs alatt valójában sokszor vissza kellett hoznom magam a jelenbe. Minden alkalommal, ahogy tudatossá váltam, tisztítottam és kényszerítettem magam a jelenlétre és a pillanat élvezetére.
tovább...

Kapcsolatok...

Egy évvel ezelőtt értem el arra a pontra, hogy nem vagyok képes megérteni a feleségemet. Nehéz volt egyetértésre jutnunk, egészen odáig, hogy milyen pizzát rendeljünk vacsorára. Ebben a pilanatban tudtam, hogy segítségre van szükségem. Nem vesztegettem az időt,
tovább...

A Ho’oponopono képes békét vinni a Közel-Keletre?

Engedd meg nekem, hogy egy igaz történetet meséljek el. Néhány éve Chilében tanítottam a Ho’oponoponot. A tanfolyam szombaton egész nap és vasárnap fél napig tartott.
A szombat délelőtti szünet alatt egy palesztin férfi jött oda hozzám és közölte, hogy semmivel nem ért egyet, amit megosztottam velük.
Azt is közölte, hogy valójában nem is akart részt venni a tanfolyamon, mert amint láttam, hogy a vezetéknevem zsidó, arra gondolt: “Mit tud nekem ő tanítani?”
tovább...

Ho'oponopono és értelem

A Ho'oponoponoban megtanuljuk, hogy az értelem nem tudásra teremtetett, hanem választásra. Azért vagyunk, hogy elengedjünk vagy ne engedjünk el, igazunk legyen vagy ne, miénk legyen az utolsó szó vagy ne. Miénk a választás, hogy az értelem útját vagy Isten útját járjuk.
tovább...

Haladó Ho'oponopono...

A Ho’oponopono olyan egyszerű, hogy gyakran úgy érzik az emberek, hogy van valami, amit nem mondunk el nekik, hogy valami hiányzik nekik. Mélyebbre akarnak menni.
tovább...

Hogy működik?...

Az értelem az, amely a tisztítást elkezdi. Ez az a mentális részed, amely benned van, és rendelkezik a választás szabadságával. Isten az értelmet (almafa) azért adományozta, hogy válassz, és nem azért, hogy megtöltsd ismeretekkel vagy egyetemi fokozatokat szerezz. Mit válassz? Követni Istent vagy az emlékeidet és programjaidat. Isten útján vagy a saját utadon. És kérlek, vedd figyelembe, hogy napi 24 órát, heti 7 napot választasz. Állandóan. Vagyis a programjaid azok, amelyeket egész idő alatt te választasz, hacsak nem választ az értelmed valami mást (a tisztítást).
tovább...

Ho'oponopono = béke...

A béke VELEM kezdődik. A világbéke a különbözőségünk tisztelete és elfogadása. A gondolkodástól való szabadság és a dolgok különböző módon való érzékelése, határok nélkül.
Ezek alapigazságok. Fontos, hogy felelősséget vállaljunk és ne vádoljunk senkit és semmit az életünk kudarcaiért és helyzeteiért, beleértve saját magunkat is!
tovább...

A Ho'oponopono azt jelenti: köszönetet mondasz

Az elmúlt hetek európai útjai és izraeli körutam során olyan csodálatos emberekkel találkoztam, hogy rengeteg alkalmam volt “Köszönöm”-öt mondani
Néha az utazás kihívást is jelent, mint például amikor Hollandiában ellopták az útlevelemet és a mobilomat. “Köszönöm”-öt mondtam. “Köszönöm”-öt mondani, amikor problémád van – ez nagyon fontos része a Ho’oponopononak.
tovább...

Szeretet-áradat...

Ez emlékeztet és segít téged, hogy még többet tisztíts
Dolgozzunk össze, hogy megszabadítsuk magunkat a hiedelmeink, véleményeink és értékítéleteink rabságából.
Egyszerűen másold le és illeszd be a linket a blogodba vagy a weboldaladra, tedd lehetővé, hogy mások is így járjanak el; ezzel megteremtjük a SZERETET-áradatot.
tovább...

Világbéke...

Sok kedves dolog történt azóta, mióta kezdeményeztem a belső béke MAGA a világbéke mozgalmat. Szeretném megosztani veled, ugyanakkor emlékeztetni is, hogyan lehetséges, hiszen igaz, hogy a béke VELEM kezdődik!
tovább...

A legkönnyebb út a gyermekeid neveléséhez: szülőnek lenni ezekben az új időkben Ho'oponoponoval

Szülőnek lenni sokkal könnyebb is lehet, mint gondolnád, sokkal hatékonyabb és eredményesebb, ha csak néhány igazságra emlékszel.

A Ho´oponopono, a problémamegoldás ősi formája arra tanít, hogy tapasztalataink és emlékeink elhomályosítják annak tudatát, hogy kik is vagyunk valójában és hogyan teremthetünk olyan életet, amilyenre vágyunk. Ahogy felnövünk, minden egyes nappal aggodalmakkal, félelmekkel és bizonytalansággal telítődünk, amelyek korlátozó hiedelmeket alakítanak ki, ítéletekre és véleményekre alapozva. Végül elrugaszkodunk attól, akik valójában vagyunk, és kezdjük elveszíteni kapcsolatunkat a természettel és Isten univerzumával (tiszta forrásunkkal).
tovább...

Budapestről

Kilenc gyerek jött el a budapesti Ho’oponopono tréningemre. Már az elején mondtam nekik, hogy felkelhetnek a helyükről, járkálhatnak és játszhatnak. De meglepetésemre egyikük sem kelt fel a székéről az egész tréning alatt, csak a szünetekben, ahogy a felnőttek.
tovább...

Mire jó a tanfolyam?

Néhányan azt kérdezték tőlem, miért kell nekem Ho’oponopono tréningeket tartanom. Mit csinálok a tréningeken? Nos, nem hibáztatom őket, amiért azt tanulták meg, amit az internetről tudnak a Ho’oponoponoról, vagy amit valaki mesélt nekik róla. Így olyan dolgokat mondtak, mint: “Csak a négy mondatot kell ismételned! Akkor ha jól értem, hogy mi a Ho’oponopono, miért kell nekem fizetnem és tréningre jönnöm?
tovább...

Visszaélés

A Ho’oponopono tréningjeimen gyakran vesz részt egy vagy két olyan hallgató, akik visszaélés áldozatai lettek. Számukra mindig nagyon nehéz 100%-os felelősséget vállalni, és észrevenni, hogy ők voltak azok, akik ezt bevonzották, különösen, ha ez gyermekkorukban történt. Értsd meg, hogy áldozatként tekinteni magadra választás kérdése, és ha egyszer teljes felelősséget vállalsz, akkor ez felszabadít téged.
tovább...

Gyermeknevelés

Szülőnek lenni életünk legörömtelibb és legstresszesebb kihívása. Minden tőlünk függ. Gyermekeink egyszerűen hiedelmeink visszatükröződései. Egészen a legvégső határainkig vihetnek el bennünket, ily módon nagy lehetőséget adva a tanulásra és a fejlődésre.
tovább...

Emlék minden!

Az elengedés olyasvalami, amire szükségünk van a spirituális fejlődéshez, ugyanakkor félelmetes is lehet ez a folyamat. Sokan félnek az elengedéstől.
Nyugodj meg! Először is:
tovább...

Válassz!

Az első metafizikai könyvem egy nagyon híres venezuelai írónőtől származott, mielőtt megértettem a Ho’oponoponot. Ő olyasmit szokott mondani, hogy “Sokan lesznek, akik el akarnak adni, de gyümölcseikről fegismered őket”. Azt is mondta, hogy nem számít, ki beszél vagy ki tanít, a személyen túlra kell nézned.
tovább...

Meditáció

Sokan kérdezik tőlem, hogy meditálok-e. A válaszom: NEM. Vagyis ha azt kérdezed, hogy meditálok-e 15 percet reggel és 15 percet este, nos, a válaszom NEM lesz, mert valójában napi 24 órát meditálok.
tovább...

Színpadról

Sokan jelzitek aggodalmatokat azoknak a hitelessége és kvalitásai miatt, akik a Ho’oponoponot tanítják. Nagyon gyakran írnak nekem és kérdezik, hogy ezeknek adtam-e engedélyt erre vagy arra, hogy tanítsanak, miután egyszer elvégezték nálam a tanfolyamot. Őket felvilágosítom, hogy engedélyem van a bejegyzett anyag használatára, azonban nincs engedélyem oktatási engedélyt kiadni.
tovább...

Pénz és Ho'oponopono

- Hogyan törölhetjük anyagi gondjainkat és tisztíthatunk, hogy elérjen minket a bőség?
- Először is tudnunk kell, hogy annyit kapunk, amennyit adunk. Mi pont az ellenkezőjét csináljuk a pénzzel, mint amire való. Ahelyett, hogy bíznánk, befektetnénk és forgatnánk, épp ellenkezőleg, őrizzük, kapaszkodunk belé...
tovább...

Megértetted?

Ha elvégzünk egy Ho’oponopono tanfolyamot és soha többé nem térünk vissza, akkor nem értettük meg. Ha egyetlen tanfolyamot végzünk el, és azt érezzük, hogy már értjük a Ho’oponoponot és elkezdjük tanítani azt, végképp nem értettük meg. Ha internetről tanuljuk meg a Ho’oponoponot, és azt gondoljuk, hogy tudjuk, nem értettük meg.
tovább...

Itt az ideje!

Soha ilyen időszerű nem volt elengedni és tisztítani. A modern élet egyre jobban felgyorsul. Nem csoda, ha azt érezzük, hogy nincs elegendő időnk mindarra, amit szeretnénk megcsinálni. A jelen az egyetlen idő, amink van, vesztegetni való időnk pedig nincs. Sokat kell tisztítanunk, szükségünk van minden segítségre, amit csak kaphatunk.
tovább...

Gyerekszáj

Dr. Ihaleakalá Hew Len mindig azt mondja, hogy könnyebb egy széket tanítani a Ho’oponopono gyakorlására, mint az embereket, mert mi gondolkozunk (elme). Mindig gondolkozunk, veszünk és gyártunk történeteket. Soha nem vagyunk jelen!
Nos úgy tűnik, gyermekeket is könnyebb tanítani.
tovább...

Félelem elengedése

Valóságunkban benne vannak programjaink, emlékeink, hiedelmeink, ragaszkodásaink, érzelmeink és elvárásaink. Ezeket magunkkal hoztuk az évek során. Vakok voltunk és süketek millió éveken át. Teljesen el vagyunk kábítva, miközben a szeretetet, a megbecsülést és az elfogadást téves helyen keressük, téves emberektől várjuk.
tovább...

Elvárások nélkül

A Ho'oponopono jelentése: félre az elvárásokkal
A Ho’oponoponoban az elvárások emlékek.
A Ho’oponopono arra tanít, hogy ezek az emlékek azon részünk emlékei, amely tudni véli, melyek a megfelelő eredmények, hogyan kellene lenniük a dolgoknak, mi a jó és mi a rossz.
tovább...

Melyik a Te utad?

Mi a helyzet a megerősítésekkel és a vizualizációval?
Ahogy azt a vonzás törvénye és a Ho’oponopono tanítja, 100%-ban felelősek vagyunk a valóságunkért. De milyen módon vagyunk felelősek? Felelősek vagyunk a gondolatainkért, amelyek meghatározzák sorsunkat.
Gondolataink erősen az emlékeink ellenőrzése alatt állnak.
tovább...

Depresszióra

Segíthet a Ho’oponopono a depresszión?
Nem is kérdés! Először is, a depresszió nem más, mint emlék, és igen, ki lehet törölni.
Tudtad, hogy mi magunk ragaszkodunk a lehangoltsághoz?
Igen, mert annyira hozzá vagyunk szokva ehhez a létállapothoz, és ezt olyan jól csináljuk, hogy számunkra “természetesnek” tűnik. Ráadásul valamiféle hozadéka is van: talán figyelmet kapunk a többiektől és/vagy ők gondunkat viselik, ha így érzünk?
tovább...

Veszteség feldolgozása

A Ho'oponopono segít nekünk, amikor elveszítünk valakit
Előfordul, hogy a halál elválaszt benünket valakitől, akit szeretünk. Máskor meg mi tartjuk távol magukat, vagy akivel együtt vagyunk, úgy dönt, hogy távol tart minket magától.
Miért vagyunk annyira ragaszkodók és függők,
tovább...

A Ho'oponopono és 2012

Felkészültél 2012-re? Hányan kérdeztek tőled olyasmit, mint: mit gondolsz, mi fog történni? Elhiszed, hogy eljön a világ vége? Félsz?
Olyan makacsak vagyunk. Mindig a jövőn görcsölünk, ahelyett, hogy élveznénk a jelent. Sok alkalmat és áldást elszalasztunk, míg a múltról panaszkodunk vagy a jövő miatt aggódunk.
tovább...

Ho'oponopono. Állj készen adni!

Végső soron ha az egónk megvédése mellett kardoskodunk, és arrogánsan viselkedünk, az Univerzum ott mér ránk csapást, ahol az a legfájóbb nekünk. A keresett segítség és a támogatás elnyerésének egyetlen módja, hogy elengedjük az “intelligensnek hisszük magunkat” gondolatát és alázatosabbakká válunk. Észre kell vennünk, hogy az értelmünk semmit nem tud.
tovább...

Boldog nők

A nő szerepe rendkívül fontos, mivel ő a család, a közösség és a világ alappillére. A nagy változást nekünk magunknak kell előidéznünk. Ez a mi felelősségünk. A férfi és a világ attól függ, hogy mi felébredjünk, felfedezzük, hogy kik vagyunk és visszanyerjük eredeti képességünket.
tovább...

Ho'oponopono. Jóakarat-lánc.

Mindannyian tudjuk, hogy a 2012. év nagyon különleges év lesz. Szeretnélek megkérni, tégy valami mást és különlegeset, hogy mindannyian hozzájáruljunk valami különleges cselekedettel ahhoz, hogy amit várunk, kezdettől fogva megkapó legyen és mindenfelé terjedjen.
Különleges meghívásom van a számodra.
tovább...