Skip to content

A KOR MÍTOSZA: HOGY ÉLJÜNK BOLDOGAN ÉLETÜNK MÁSODIK FELÉBEN?

“Veszítsd el az elméd, tegyél szert tudatosságra, és érett vagy. Temesd el a múltat, szüless meg a jelenben, és érett vagy. Az érettség azt jelenti, a jelenben élsz, tökéletesen éber vagy és tisztában vagy a létezés minden szépségével és ragyogásával." - Osho

Szeretek erről a témáról beszélni. Annyira megváltoztak az idők. Emlékszem, amikor fiatal voltam, és azt gondoltam, hogy egy 40 éves ember már öreg.  Most, hogy már elmúltam 60, úgy érzem, most kezdődött el az életem. A spiritualitás megtalálása kívül és belül megfiatalított. Most mindenkinek azt ajánlom, éljen a Zéro Frekvencián.

Az ősz hajszálak és a ráncok, bár sokaknak nem tetszenek, természetesen beivódott jelek a testünkben, amelyeket az élettapasztalataink évei rajzolnak, sok évszak múlásával. Következményei az idő múlásának, a döntések, sikerek és kudarcok eredménye.

De mindez csupán fizikai, ami látható, ami kívül van, és éppen ez az, ami miatt senkinek nem kell aggódnia. Amit belül hordunk, az sokkal értékesebb.   

Az öregedés nem szinonímája a befejezésnek vagy ok arra, hogy rosszkedvűek legyünk és várjuk a véget. Ellenkezőleg: az érettség, a tapasztalat és a bölcsesség segítségünkre kellene, hogy legyenek az életünk természetes egyensúlyához, és nem kellene szükségszerűen csökkennie a fizikai vagy szellemi képességeinknek. Ellenkezőleg: nagyobb kedvet kellene teremteniük a mosolygásra és a teljes életre.

Át kell változtatnunk az öregedésünk módját, az elménket és a lelkünket fiatalon kell tartanunk, el kell engednünk a múltat és nem aggódnunk a jövő miatt. Többet kell a jelenben élnünk. Hálát kell adnunk az élet kiváltságáért, amink még megvan, és el kell engednünk az egész negatív mentalitást. Ha pozitív és hálás hozzáállást tartunk fenn, az Univerzum a szövetségesünkké válik, és nem lesz olyan fájdalom vagy fizikai rosszullét, ami visszatartana minket attól, hogy boldogok legyünk és békében éljünk.    

Ezt a tudomány is megerősíti, például a Kaliforniai Egyetem által végzett kutatás szerint az öregkori boldogság sokkal inkább a pozitív hozzáállástól függ, mint a jó fizikai állapottól. Rendkívül érdekes, mivel minden a kutatásban részt vevőnek súlyos egészségi problémája volt, de többségük azt mondta, hogy jó az életminőségük. A legmeglepőbb az volt, hogy a legoptimistább önkéntesek eredményei nem mindig vágtak egybe azokéival, akiknek jobb volt az egészségi állapota.

De hogy érhetjük ezt el? Megosztok veled 10 tanácsot, hogy éld életed második felét teljesen és boldogan:    

1. Élj a jelenben. Adj hálát azért, amid van, ahelyett, hogy vélt hiányzóra koncentrálsz.

2. Fogadd el azt, aki vagy. Szeresd magad olyannak, amilyen vagy. Nem kell tökéletesnek lenned.   

3. Tanulj meg megbocsátani és megbocsátani magadnak. Ne tarts haragot senkivel, még magaddal sem. Ha megbocsátasz, nem ártasz többet magadnak és többet élsz a jelenben. Felszabadít, és megengedi, hogy arra fókuszálj, ami valóban értékes: ÖNMAGADRA.

4. Fogadj el másokat olyanoknak, amilyenek. Ne törekedj a megváltoztatásukra, ne erőltesd rájuk a nézőpontodat. Ne vedd magadra a dolgokat sem. Nem számít, kinek van igaza.

5. Mondj köszönetet. Adj hálát mindennap az életért és minden apró dologért. Minden tökéletes. Mindig van áldás minden probléma mögött.   

6. Ne sopánkodj a betegségeid vagy a fájdalmaid miatt. Ne vesztegesd el az értékes pillanatokat kesergésre, ne beszélj folyton arról, amid van. Ne állj ellen. Aminek ellenállsz, az fogva tart. A pozitív hozzáállás a boldogság kulcsa.  

7. Mozogj. Ne maradj egész nap otthon, menj sétálni. Ne hagyj magadnak sok időt a gondolkodásra.  A gondolkodás vagy a lehangolódás a múltba visz. Az aggodalom a jövőbe.

8. Kapcsolódj össze a természettel és élvezd. Ölelj meg egy fát, simogasd meg a virágokat. Feltöltenek energiával és gyógyulsz.   

9. Ne félj az egyedülléttől. Isten mindig veled van. És Istennel lenni nagyon szórakoztató. Ha a szeretteiddel vagy a barátaiddal vagy, élvezd a velük töltött időt, és add át a bölcsességed.  

10. Csak olyanokkal érintkezz, akik fölemelik az energiádat. Ne vesztegesd az értékes idődet negatív emberekre. Válaszd a boldogságot, és ne engedd, hogy hatással legyenek rád.     

Mindenek előtt ne félj a haláltól. Emlékezz, hogy nem test vagy, és időlegesen vagy itt. A halál HAZATÉRÉS. Szórakozz. Engedj el és bízz.    

Aztán lazíts és élvezd az életed csodás második felét.   

Mabel Katz